Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Швейцарії бачать, що Україна ігнорує критику Євросоюзу

Понеділок, 30 серпня 2004, 12:28
Швейцарське видання "Нойє Цюрхер Цайтунг" вважає, що Київ не сприймає всерйоз застереження Євросоюзу.

Про це йдеться у статті про відкриття каналу "Дунай-Чорне море", прокладений Україною в заповідній зоні, яка належить до пам'яток природи, що перебувають під захистом ЮНЕСКО.

"Румунія, якій належить приблизно 90 відсотків дельти, енергійно протестує проти введення каналу в експлуатацію і погрожує позовом на Україну до Міжнародного суду в Гаазі", - пише видання.

Газета нагадує, що Європейська комісія висловила жаль, що канал будується без попереднього аналізу його впливу на екосистеми регіону.

"Протест американського державного департаменту вказує на те, що в регіоні спорудження каналу гніздяться понад 300 видів перелітних птахів, а дельта є важливим місцем нересту риби", - пише "Нойє Цюрхер Цайтунг".

Видання наголошує, що "заходів у відповідь у Києві, очевидно, не бояться".

"Якщо ЮНЕСКО викреслить українську частину дельти з реєстру регіонів, які стоять під її захистом, це було б соромно, але Київ готовий змиритися з такою мінімальною втратою репутації. Врешті, тут останніми роками пережили й не такі шторми", - пише газета.

"В усякому разі, заклики комісара ЄС з питань довкілля, які один за одним надсилалися українському урядові, були на Дніпрі проігноровані. Вочевидь, застереження Євросоюзу Київ уже не сприймає всерйоз", - вважає "Нойє Цюрхер Цайтунг".

"Німецька хвиля"

Читайте також:

Кучма знає, хто організовує провокації і каламутить воду

Кучма під вогнем критики ЄС як ворог крячків та карликових жандюг

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування