"Сателіт" Медведчука судитиметься з Безсмертним

Понеділок, 30 серпня 2004, 13:14
Кандидат у президенти, лідер "Народного Руху України за єдність" Богдан Бойко заявляє, що жоден з обвинувачуваних у вибухах на Троєщинському ринку столиці не має відношення ні до його виборчого штабу, ні до його партії.

"Офіційно заявляємо, що Олександр Пастух не має і ніколи не мав жодного відношення ні до партії "Народний Рух України за єдність", ні до виборчого штабу Богдана Бойка.

Це стосується також решти підозрюваних у справі, що, за даними МВС, саме належать до структур, що підтримують на президентських виборах Віктора Ющенка", - говориться в заяві передвиборчого штабу Бойка, оприлюдненій на прес-конференції в понеділок.

Лідер НРУ(є) сказав, що заява керівника виборчого штабу Віктора Ющенка Романа Безсмертного про приналежність Пастуха до його виборчого штабу є "наклепом і інсинуацією".

На думку кандидата, це може бути також "примітивною помстою за оприлюднення матеріалів, що незаперечно доводять, що Ющенко є кандидатом у президенти не від опозиції, а від так званого "київського" олігархічного клану під керівництвом Медведчука - Пінчука".

Бойко повідомив, що вже більше трьох тижнів НРУ(є) оприлюднює таку інформацію, передану партії представником одного з іноземних посольств. За словами Бойка, аналітична записка складена "на основі матеріалів, зібраних у Києві про переговори, що відбувалися між Віктором Ющенком і Віктором Пінчуком про умови передачі влади Ющенку в Україні".

Бойко повідомив, що у своїх передвиборчих агітаційних турах уже протягом 25-ти днів поширює цю інформацію як на зустрічах з виборцями, так і у вигляді брошур і листівок.
Кандидат заявив, що НРУ(є) вивчає питання щодо можливості позову до Безсмертного.

Однак, оскільки у партії немає коштів на позов, вона звертається до київських адвокатів із проханням допомогти в цій справі. У випадку виграшу позову Бойко пообіцяв половину коштів виплатити "як особистий гонорар".

Як повідомлялося, у результаті двох вибухів на Троєщинському ринку 20 серпня в лікарню потрапили 11 чоловік. Наступного дня одна із потерпілих померла. Міліція затримала 5 чоловік за підозрою в причетності до вибухів на Троєщинському ринку.

У двох їх них вилучені посвідчення членів Української народної партії (блок "Наша Україна"). Одну з затриманих - співробітницю секретаріату УНП Наталію Ковальчук - пізніше відпустили, і тепер вона проходить у справі як свідок.

28 серпня Безсмертний заявив, що затриманий за підозрою в організації вибухів на ринку Олександр Пастух працює у виборчому штабі кандидата в президенти Богдана Бойка. Другий затриманий, Дмитро Савченко, за словами Безсмертного, останні 2 місяці працював на "5-му каналі", а раніше був охоронцем нинішнього кандидата в президенти Дмитра Корчинського (коли той очолював УНА-УНСО).

Зараз Савченко є активістом УНА під керівництвом Едуарда Коваленка, сказав Безсмертний. Ще один затриманий, повідомив він, - Тарас Швыденко, до 2003 року був активістом радикального угруповання "Тризуб", а пізніше вийшов із його складу. Свідок Наталія Ковальчук проживає разом зі Швиденком, сказав Безсмертний.

"Братство" спростовує інформацію про те, що Савченко був охоронцем Корчинського.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

"ТЕРОРИСТИ" ІЗ ТРОЄЩИНИ ПРАЦЮВАЛИ НА САТЕЛІТІВ МЕДВЕДЧУКА

ТЕРОРИСТИ З ТРОЄЩИНИ ЗІЗНАЛИСЯ В ПІДГОТОВЦІ ПЕРЕВОРОТУ. БЕЗ АДВОКАТІВ

ТЕРОРИСТ ІЗ ТРОЄЩИНСЬКОГО РИНКУ ПРАЦЮЄ НА "5 КАНАЛІ"

ЩОБ ЗГАНЬБИТИ ЮЩЕНКА, МІЛІЦІЯ ЗРОБИТЬ ТЕРОРИСТКОЮ ВАГІТНУ ЖІНКУ?

Міліція звинувачує в підриві "Троєщини" членів блоку Ющенка

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування