Штабу Ющенка мало 650 спостерігачів ОБСЄ. Вони хочуть 2000

Понеділок, 30 серпня 2004, 14:39
Блок Віктора Ющенка проводить перемовини з урядами низки країн щодо збільшення кількості спостерігачів на президентських виборах у жовті.

Про це заявив куратор львівського штабу Віктора Ющенка, голова Народного Руху України Борис Тарасюк, повідомляє прес-служба штабу Ющенка.

Відповідаючи на питання газети "Поступ" щодо зовнішньої політики опозиції під час президентських виборів, він наголосив, що опозиція сподівається, що "із демократичних країн прибуде на вибори максимальна кількість спостерігачів".

"Зокрема, ми добиваємося збільшення чисельності спостерігачів від ОБСЄ із 650 осіб до щонайменше 2000 осіб, враховуючи умови нашої країни", - сказав Тарасюк.

З цією метою ми працюємо з низкою урядів. Для цього нещодавно керівники коаліції "Сила народу" в Києві зустрілися з делегацією американських сенаторів, яку очолював сенатор-республіканець Джон МакКейн", - додав він.

Тарасюк нагадав, що на Заході "наші президентські вибори оцінили як "найважливішу політичну подію в Європі 2004 року". А той же Джон МакКейн зауважив, що за нашими виборами спостерігатиме і народ США, і весь світ".

Тарасюк повідомив, що сьогодні "маємо різні позитивні сигнали із Заходу". "Зокрема, заяви про те, що можливе виведення українських військ з Іраку зовсім не означає втрату права України на вступ до НАТО і ЄС. Що більше на Заході не хочуть бачити перебування українців в Іраку своєрідним "політичним хабаром", - сказав він.

",З іншого боку, в Америці вже лунають думки політиків і журналістів про те, що проведення недемократичних виборів не дасть Україні права на вступ до Євросоюзу і Північноатлантичного альянсу", - наголосив Тарасюк.

"І водночас там вважають, що недемократичні вибори означатимуть скорочення інвестицій і згортання дипломатичних відносин України з міжнародними організаціями. І саме наслідком дій Заходу було нервове рішення президента про зміну ним же підписаної військової доктрини, яка передбачала інтеграцію України до ЄС і НАТО", - заявив Тарасюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...