Тігіпко думає, що у Януковича готуються вкрасти перемогу

Понеділок, 30 серпня 2004, 17:55
Керівник виборчого штабу Віктора Януковича Сергій Тігіпко бачить п’ять технологій опонентів, які можуть призвести до напруження ситуації в країні.

Про це він заявив у понеділок під час конференції у штабі Януковича.

Першою технологією Тігіпко назвав юридичну війну. За його словами, на адресу кандидата Януковича надійшла 81 скарга з боку штабів конкурентів. Шість заяв стосувалося висвітлення діяльності Януковича у ЗМІ. Три скарги вже відхилив Верховний суд.

Друга група скарг (74) стосувалася розміщення біг-бордів у місті Києві без вихідних даних. За словами Тігіпка, ні ЦВК, яка провела виборочну первірку, ні сам штаб порушень не виявили.

"ЦВК провела виборочну перевірку і не виявила порушень, після чого ми не полінувалися і перевірили самі. Підняли нотаріуса, підняли людей і засвідчили все, що вони побачили. Хто хоче домовтеся, ми покажемо ці документи, хто хоче повеземо – покажемо", - сказав він.

"У мене є питання, 74 скарги: що це похибка чи брехня? Якщо 74 рази не поїхали, не подивилися, елементарні речі не зробили, мені здається, що це елементарна брехня", - заявив Тігіпко.

"Усе ідеться до одного: опоненти нарощують кількість скарг, щоб створити враження масового порушення закону. Кожного разу як ЦВК розбирається, воно відмовляє. Далі реакція - не віримо ЦВК, йдемо до суду. Щоб після цього сказати, що суд і ЦВК працюють на владу. От до цього це й іде", - впевнений Тігіпко.

Серед інших технологій він назвав соціологічну війну. На думку керівника штабу Януковича, зараз спеціально організовуються екзіт-поли, щоб підтвердити фальсифікацію виборів.

"Вже зараз опозиція говорить: якщо не один кандидат, то значить фальсифікація", - сказав Тігіпко.

Він знову навів приклад Венесуели, де через дані екзіт-полу почалися заворушення, а потім спостерігачі визнали законність виборів і хибність екзіт-полу.

Третьою технологією опозицією він назвав закиди щодо того, що чинний закон про вибори дає можливості фальсифікації виборів.

Він висловив здивування щодо того, нагадавши, що проект закону вносився опозицією, яка "казала тоді про нього багато хорошого".

"Все це чиста PR-технологія, на мою думку, брудна технологія", - вважає Тігіпко, яка за його словами, переслідує мету масових заворушень.

"Є політична конкуренція і є її межі. Я вважаю, що така межа – спокій в державі", - сказав він.

Серед інших технологій Тігіпко назвав звинувачення в адмінресурсі, поклавши вину за нього на людей, вихованих у радянських традиціях та дуже лояльних керівників.

За словами Тігіпка, запобігти цьому може лише проведення політреформи.

Коментуючи зростання рейтингу Януковича, Тігіпко назвав це заслугою роботи уряду, коли, наприклад, оклад вчителя зріс за рік на 58%: "Все класично: не словом, а ділом".

Щодо своїх заслуг як керівника штабу, то Тігіпко сказав, що не брав би поки на себе заслуги, пообіцявши все розповісти "22 числа того місяця, коли все пройде".

Як відомо, у випадку другого туру вибори відбудуться 21 листопада.


"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування