Северінсен не може зрозуміти, чому до неї не прийшли опозиціонери

Понеділок, 30 серпня 2004, 19:50
27 вересня делегація Парламентської Асамблеї Ради Європи відвідає Україну.

Про це повідомила доповідач ПАРЄ Ханна Северінсен в понеділок на зустрічі з главою Дніпропетровської обладміністрації Володимиром Яцубою.

Вона сказала, що 27 вересня представники п'яти політичних груп Ради Європи побувають в регіонах України в рамках ознайомлення з підготовкою до виборів президента.

Северінсен також зазначила, що 15-20 осіб від ПАРЄ перебуватимуть в Україні в день самих виборів - і в обов'язковому порядку одна-дві особи будуть в Дніпропетровській області.

Северінсен зазначила, що Рада Європи сподівається на те, що в Україні пройдуть прозорі, чесні вибори.

"Хороші вибори - це не ті вибори, на яких переможе хороший або поганий кандидат, а це ті вибори, де народ проявить своє волевиявлення", - зазначила вона.

Северінсен сказала, що протягом двох днів вони разом з Вольвенд почули думки як від прихильників влади, так і опозиції. Однак всі претензії документально не підтверджені.

На запитання Северінсен про те, що нібито влада примушує людей на місцях ставити підписи на користь Януковича, губернатор області Яцуба заявив, що готовий розглянути будь-який конкретний випадок і звільнити будь-якого чиновника у разі підтвердження такого факту.

На зустрічі делегатів ПАРЄ з представниками кандидатів були присутні близько 26 осіб від Януковича, один - від Козака, а також два представники від Ющенка. Вони сказали, що про захід дізналися випадково.

Северінсен висловила здивування через відсутність на зустрічі представників від Мороза і Симоненка, яких вона вважає "одними з основних претендентів" на президентський пост, а також представників ряду інших кандидатів.

Представники Ющенка заявили співдоповідачам, що організатор зустрічі - управління внутрішньої політики облдержадміністрації - спеціально не запросило на неї представників опозиційних кандидатів, щоб створити видимість сприятливої передвиборчої ситуації в регіоні.

Представники Ющенка також заявили представникам ПАРЄ про тиск з боку влади на ЗМІ, зокрема, про перешкоджання трансляції в регіоні "5 каналу".

Разом з тим, начальник управління внутрішньої політики облдержадміністрації Геннадій Константинов, що був присутнім на зустрічі, заявив, що місцеві телеканали надають прямий ефір всім кандидатам.

Так, Мороз мав на обласному телебаченні 30 хвилин, Ющенко – в сукупності понад годину на обласному ТБ і телеканалах низки міст області.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:40
ДП "Документ" повідомило, що тимчасово не видає готові документи за кордоном
12:39
"Укрнафта" збільшила запаси на 3 мільйони тонн нафти та 600 мільйонів кубометрів газу
12:36
Кулеба підтвердив обмеження консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку
12:34
Україна та Бразилія планують розширити торговельні відносини
12:32
Допомога від США: перша зброя може надійти вже в квітні − посол
12:22
Може бути небезпечно: департамент охорони культурної спадщини КМДА проти демонтажу Арки дружби народів
12:18
Харківську телевежу вдасться відновити лише після завершення бойових дій – ОВА
12:14
Сольський про підозру НАБУ: "Йдеться про події 2017-2018 років, коли я був адвокатом"
12:12
По дорозі в навчальний центр помер військовозобов’язаний: У ТЦК кажуть про напад епілепсії
12:10
США планують запровадити санкції проти китайських банків через допомогу Росії – WSJ
Усі новини...