Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через ситуацію в Україні США дадуть менше грошей

Вівторок, 31 серпня 2004, 13:48
Сполучені Штати Америки поступово скоротять допомогу, яку надають Україні.

Про це в Києві сказав директор місії Агентства з міжнародного розвитку США Крiстофер Краулi, повідомляє "Голос Америки".

"Протягом наступного десятиліття ви побачите, що надання допомоги буде переглянуто. Головним критерієм перерозподілу коштів буде успішність України в різних галузях", - сказав він.

"Ми поки що не визначили, наскільки буде скорочено допомогу. Але ми відслідковуємо, в яких сферах Україна робить успіхи і в яких реформи просуваються не так швидко", - зазначив Краулi.

Краулі також сказав, що скорочення допомоги Україні головним чином пов`язано із переглядом Сполученими Штатами своєї політики фінансової підтримки, яка надається іншим країнам.

На зміну пріоритетів фінансування впливатиме й внутрішня ситуація в Україні.

Цього року на різні програми в Україні США витратять приблизно 55 мільйонів доларів. Це майже вдвічі менше, ніж наприкінці 90-их років. Тоді Київ був одним із найбільших отримувачів американської допомоги в світі.

В найближчі роки США зосередять допомогу в трьох головних напрямках: економічні реформи, демократичні перетворення та охорона здоров`я.

Найбільше фінансування отримають програми, що ставлять за мету реформу медичної системи України, боротьбу із поширенням ВІЛ-інфекції а також проекти просвіти українських виборців.

За дванадцять років, через різні програми американці надали майже два мільярди доларів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...