Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович хоче жити по-братськи

Вівторок, 31 серпня 2004, 14:36
Глава адміністрації президента Росії Дмитро Медведєв заявляє, що створення ЄЕП не має протиставлятися розвитку співпраці цих країн з Евросоюзом.

"Реалізація угоди про ЄЕП посилить переговорні позиції наших країн з ЄС", - підкреслив він, виступаючи у вівторок в Києві на засіданні "круглого стола", присвяченого питанню формування ЄЕП.

Медведєв назвав формування ЄЕП "найактуальнішим питанням українсько-російської взаємодії".

"Сьогодні на порядку денному практична реалізація домовленостей, досягнутих останнім часом. Домовленостей проривних", - підкреслив він.

Медведєв відзначив зростання товарообороту між Україною і Росією, а також зростання обсягів українського експорту в Росію.

"У наяности всі ті складові, які свідчать про необхідність ЄЕП", - сказав він, підкресливши, що в такій інтеграції "не може бути тих, хто програв".

Він також відзначив винятково велике значення для інтеграції скасування Росією ПДВ на експорт нафти в Україну, підкресливши, що це рішення далося РФ непросто.

Прем'єр Віктор Янукович, в свою чергу, назвав дану зустріч "черговим кроком на шляху тієї інтеграції, про яку ми так багато говоримо".

"Думаю, ця зустріч дасть можливість зробити конкретні кроки на цій непростій дорозі", - підкреслив він.

Український прем'єр, зокрема, також високо оцінив скасування ПДВ на експорт російської нафти в Україну. "Це створить умови для поглиблення інтеграційного процесу, що почався, кінцевою метою якого є створення ЄЕП", - сказав він.

Він підкреслив, що Україна і Росія при формуванні спільної стратегії співробітництва "не повинні нікому нічого протиставляти".

"Ми цього не робили і не будемо робити, зокрема, щодо Європейського Союзу. Ми маємо чітку позицію разом з Росією, і це вигідне ЄС", - сказав Янукович.

"Упевнений, ми з вами, як і раніше, будемо шукати шляхи, щоб по-братському вирішувати проблемні питання, які є і в Україні, і в Росії. Об'єднуючи наші зусилля, нам вдасться ці питання спільно вирішити", - сказав Янукович.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування