Ющенка не хочуть показувати в Херсоні

Вівторок, 31 серпня 2004, 15:23
Генеральній директор Херсонської облдержтелерадіокомпанії Валерій Долина відмовив кандидату у президенти Віктору Ющенку в укладенні угоди на розміщення політичної агітації за рахунок коштів виборчого фонду.

Долина мотивує це тим, що начебто, виходячи з технічних можливостей, може надати кандидатам на весь період передвиборної агітації лише 10 хвилин на політрекламу кожному, повідомляє прес-служба штабу Ющенка.

"Валерій Федорович хибно розуміє Закон про вибори президента, - вважає керівник обласного штабу Ющенка Валерій Третьяков".

"Рівні умови він має надавати кандидатам, якщо, наприклад, на конкретний ефірний час претендує кілька осіб. Тоді він повинен розділити цей час порівну між усіма кандидатами, які захотіли бути представлені на "Скіфії". "Але 9-й канал Херсонщини мало цікавить інших кандидатів у президенти", - додав Третьяков.

Щодо начебто браку ефіру, то голова штабу зазначив, що на каналі "безліч кліпів, фільмів та передач незрозумілого походження, перезаписаних з інших каналів"

"Невже "Скіфія" така багата і їй гроші не потрібні, чи просто з ОДА отримане таке розпорядження, що і грошей не хочеться?", - запитав Третьяков.

Він назвав відмову Ющенку "очевидним порушенням закону", яке штаб оскаржуватиме в суді та тервиборкомі.

"Ми вимагатимемо призупинити дію ліцензії на віщання на 9-му метровому каналі для ХОДТРК на весь період передвиборної агітації. Адже саме таке покарання для електронних ЗМІ передбачено діючим законодавством", - зазначив Третьяков.

На його думку, це штучне обмеження проведення політагітації для сил, які не підтримують Януковича.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування