Суд над "Україною молодою" перенесли

Вівторок, 31 серпня 2004, 16:13
Судове засідання у справі за позовом Марії Самбур та Валерія Воротніка до газети "Україна молода" перенесене на 6 жовтня

Під час третього судового засідання, запланованого на вівторок, суддя Тетяна Ізмайлова повідомила, що засідання переноситься через неявку позивачів без поважних причин.

Як повідомила позивач по справі Марія Самбур, Валерій Воротнік не зміг з'явитися через виклик на роботу, а представник позивачів Балюк в цей час перебував у Дніпровському суді.

На судове засідання не з'явився також співвідповідач по справі Сергій Шолох. Представник відповідача, приватного підприємства "Україна молода", Микола Полудьоний зауважив, "розгляд справи за відсутності Сергія Шолоха, який є основною фігурою у даній справі, неможливий, оскільки це порушить його процесуальні права".

А неявку до суду Валерія Воротніка він вважає "неповагою до суду".

Однак, обидві сторони були переконані, що за відсутності позивачів слухати справу неможливо.

Як повідомлялося, предметом позову до "УМ" є спростування відомостей з надрукованого в газеті інтерв’ю Сергія Шолоха, яке підготувала Олена Зварич, де йшлося про те, Самбур і Воротнік пропонували йому легалізувати через радіо "Континент" версію про непричетність президента Кучми до смерті Георгія Гонгадзе.

На минулому судовому засіданні Олену Зварич було притягнено до участі у справі як співвідповідача.

Під час судового засідання коло стін Шевченківського суду відбувся акція декількох представників ВМО "Молодь - надія України" та Української республіканської партії "Собор". Учасники мітингу тримали у руках плакат з надписом: "Холуї СДПУ(о) досить цькувати "Україну молоду" та "Українську правду".

"Телекритика"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News