Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гавриш попереджає про нові теракти і пише книги для школярів

Вівторок, 31 серпня 2004, 16:29
Уповноважений представник кандидата у президенти України Віктора Януковича Степан Гавриш вважає події на Троєщинському ринку в Києві політичною провокацією і не виключає повторення подібних випадків у майбутньому.

Про це він заявив на прес-конференції у вівторок.

Гавриш підкреслив, що не може без належних фактів стверджувати що-небудь у зв'язку з вибухами. Однак, на його думку, ці вибухи, "скоріше за все, все-таки мають політичну основу".

У той же час Гавриш переконаний, що "влада ніколи не піде на те, щоб пожертвувати хоча б однією людиною для такої дрібної і малоефективної провокації".

Він закликав дочекатися результатів слідства, яке проводять правоохоронні органи по цій справі.

"З моєї точки зору - це спроба політичної провокації", - сказав Гавриш. Він не виключив, що "є опозиційні сили, які роздмухують кадило громадянського протистояння, які закликають людей до насильства, які проектують масові протести проти влади".

Внаслідок двох вибухів на Троєщинськом ринку 20 серпня до лікарні потрапили 11 осіб. Наступного дня одна з постраждалих померла.

Міліція затримала п'ять осіб за підозрою в причетності до вибухів. У двох з них вилучено посвідчення членів Української народної партії, яка входить у блок "Наша Україна", очолюваний Ющенком.

Перед прес-конференцією відбулася презентація книги Гавриша для позашкільного читання "Маленькі історії про великі істини. Права і свобода дитини", яку отримають школи по всій Україні.

Зі слів Гавріша, його книга для позашкільного читання, розрахована на дітей у віці 8-12 років, а також створений за нею навчальний посібник "Права дитини: робочий зошит", автором якого є заслужений вчитель України, методист Антоніна Мовчун, були апробовані в п'яти регіонах.

Як зазначив депутат, ці видання розраховані на виховання молодої, патріотичної, амбіційної, відповідальної української нації, в них закладена нова ідеологія виховання - ідеологія свободи дитини. Історії, про які йде мова в книзі для позашкільного читання, базуються на Конституції України, Декларації прав дитини, Конвенції про права людини.

"Ця книга є моєю реакцією на саме життя", - сказав Гавриш.

З його слів, 20 тис. примірників книги, 100 тис. робочих зошитів і 5 тис. методичних рекомендацій для вчителів буде розіслано всім школам України.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування