Янукович легалізував діяльність Гліба Павловського

Вівторок, 31 серпня 2004, 17:40
У Києві у вівторок відбулося відкриття Російського клубу.

У церемонії взяли участь прем'єр Віктор Янукович, глави адміністрацій президента України і Росії Віктор Медведчук і Дмитро Мєдвєдєв, керівники регіонів, депутати.

"Сьогодні ми прийшли до практичного рішення – рішення про створення Російського клубу, який візьме на себе цілий ряд функцій у відносинах між нашими державами, передусім, гуманітарні, а також економічні", - сказав на відкритті Янукович.

Він також зазначив, що створення клубу дозволить об'єднати зусилля двох країн для реалізації рішень в різних галузях життя держав.

Янукович повідомив, що за домовленістю з російським урядом ініціативи клубу будуть підтримуватися урядами двох країн, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Глава адміністрації президента Росії Мєдвєдєв підкреслив, що клуб стане "майданчиком для того, щоб всі сили, які розвивають українсько-російську співпрацю, могли зустрічатися, спілкуватися, обмінюватися думками щодо всіх ключових тем українсько-російського співробітництва".

"Можливо, Російський клуб буде претендувати на те, щоб здійснювати громадянську експертизу основоположних, міждержавних домовленостей", - сказав Мєдвєдєв.

Він також зазначив, що "недалекий той день", коли в Москві відкриється аналогічний Український клуб, і висловив надію на їх тісну взаємодію.

За інформацією організаторів, головною метою Російського клубу є прояснення позиції Росії для української громадськості, сприяння досягненню взаєморозуміння між країнами.

Темами найближчих засідань клубу стануть питання економічної інтеграції, безпеки, розвиток громадянських суспільств двох країн, формування відносин Росії з новою післявиборною Україною, порівняння російської і української моделей зміцнення державного суверенітету і розвитку демократичних інститутів.

Нагадаємо, що раніше про відкриття Російського клубу заявив політтехнолог Гліб Павловський, який працює в Україні на Медведчука і Януковича.

Читайте також:

ПРИКРИТТЯМ ДЛЯ ПАВЛОВСЬКОГО БУДЕ КЛУБ. Як для Гельмана – галерея

Павловського і Гельмана вимагають оголосити персонами нон-грата

Павловський і Гельман безробітні. Тому поїхали до України

Павловський визнав, що Медведчук – його друг. Гельман – просто знайомий

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування