Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СЕВЕРІНСЕН УМОВЛЯЛА "ДОНЕЦЬКИХ" НЕ ВОЮВАТИ З ОПОЗИЦІЄЮ

Вівторок, 31 серпня 2004, 21:30
Доповідачі ПАРЄ по Україні Ханна Северінсен і Рената Вольвенд переконували донецьку владу створити толерантні умови для опозиції.

Про це йшлося на зустрічі Северінсен і Вольвенд із донецьким губернатором Анатолієм Близнюком, повідомляє сайт "Остров".

"Ми знаходимося в дуже нелегкому регіоні, тому що прем'єр-міністр родом з цих місць, він ваш земляк", - сказала Северінсен журналістам.

"Тому ми увесь час підкреслювали і пану губернатору і його заступнику, що створення толерантних умов для опозиції, для всіх кандидатів на посаду президента тільки підвищить і поліпшить імідж Донецької області", - додала Северинсен.

Як приклад цього вона навела проблему з "5-м каналом".

"Цю технічну проблему потрібно негайно вирішити. Якщо вона буде вирішена – це теж піде на користь іміджу регіону", - відзначила Северінсен.

Відповідаючи на питання, чи було щось у цій поїздці, що шокувало представників Ради Європи, Северінсен відповіла: "Ми в Україні вже багато разів бували, уже багато років відвідуємо вашу країну, тому те, що ми іноді бачимо, нас не шокує".

Після зустрічей із представниками опозиції і місцевих адміністрацій у Северінсен створилося враження, "що побували в двох різних місцях".

"Представники опозиції говорили про проблеми у веденні виборчої кампанії, а представники місцевих адміністрацій, що таких проблем не існує...", - відзначила Северінсен.

Як і під час візиту в Дніпропетровськ, співдоповідачі ПАРЄ, за словами Северінсен, не одержали в Донецьку документальних підтверджень порушень виборчого законодавства або свободи слова.

"Тому що люди не завжди готові називати свої імена, свої прізвища. Тому таку інформацію, документально підтверджену, для нас знайти досить важко", - додала вона.

У той же час Северінсен уточнила: "Але ми одержуємо багато документації з різних інших організацій, що мають більше часу для збору такої документальної інформації".

Северінсен також відзначила, що технічна підготовка виборчих дільниць налагоджена в Донецьку краще ніж у Дніпропетровську.

Читайте також:

Северінсен попросили не допустити, щоб "урки" захопили Україну

Северінсен не може зрозуміти, чому до неї не прийшли опозиціонери


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування