Ющенко і Тимошенко взяли участь у похоронах Аліка Асланова

Вівторок, 31 серпня 2004, 23:05
У вівторок поховали Аліка Асланова, який вчинив акт самоспалення перед районною прокуратурою у Житомирській області.

Як повідомляє сайт Ющенка, на похорон у село Зеремля прийшли жителі з усього Баранівського району.

Провести Аліка Асланова в останню дорогу приїхали Віктор Ющенко, Юлія Тимошенко, Павло Жебрівський і Олександр Турчинов.

"Мене зобов’язує бути тут життєва позиція Аліка, те, як він жив і боровся", – сказав Ющенко в прощальному слові на могилі Асланова.

"В таких випадках завжди виникає запитання – чому ця людина в розквіті сил, маючи сім’ю і прекрасних дітей, покидає цю землю?"

Ющенко підкреслив, що причиною, яка підштовхнула Асланова до рокового кроку, стала бездіяльність, грубість і черствість місцевих держслужбовців. "Вони не виконали свого обов’язку – не дали людині надії".

Це, по суті, і вбило Асланова, переконаний Ющенко. Він заявив, що всі причетні до цієї жахливої трагедії мають понести покарання.

"Алік завжди говорив правду в очі, правду, яка не подобається чиновникам", – сказав у своєму виступі друг Асланова.

Алік Асланов - батько п’ятьох дітей, якому місцеве сільгосппідприємство заборгувало три тисячі гривень і не збиралося повертати цей борг.

За свідченням дружини потерпілого, керівник підприємства відмовився виділити своєму працівнику комбайн для обмолоту збіжжя в рахунок боргу і став вимагати 600 гривень оплати.

Асланов звернувся до голови райдержадміністрації Василя Дикого. І отримав брутальну відповідь, що йому дадуть комбайн лише після того, коли він припинить збирати підписи і агітувати за кандидата в президенти Ющенка

Після цього Алік Асланов здійснив акт самоспалення.

Читайте також:

Самоспалення агітатора за Ющенка: спроба відновити події

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування