Гриніву шкода часу, витраченого на Чорновола. А Бондаренко називає його "зрілим політиком"

П'ятниця, 10 вересня 2004, 11:42
Згода Тараса Чорновола стати радником прем'єр-міністра Віктора Януковича неоднозначно трактується його колегами.

Так, на думку першого заступника керівника штабу Ющенка Ігора Гриніва, "в Тараса розвинувся комплекс меншовартості, і будь-який скандал тепер допомагає йому все це реалізовувати".

"Не хочу казати, що йому Бог суддя, але знову ж таки, через те, що я мав відношення до його передвиборчої кампанії і того, що він все ж таки став народним депутатом, мені за це дуже прикро і шкода, що я маю до цього якесь відношення", - сказав Гринів.

"Я дуже шкодую про той час, коли я приклався до того, аби він отримав депутатський мандат", - додав він.

Нардеп із фракції БЮТ Андрій Шкіль "здивований таким рішенням Тараса", проте робить з цього не такі категоричні висновки.

"Я не думаю, що це повною мірою можна вважати переходом пана Чорновола до штабу Януковича", - сказав Шкіль.

Разом з тим, на його думку, "це є продовженням його певних маневрів після виходу з "Нашої України". "І це логічне продовження, іншого не може й бути", - додав Шкіль.

За словами Шкіля, "нині в Україні відбуваються не лише президентські вибори, а формуються різні за своїм впливом політичні пласти та структури, які мають неабияке відношення до передвиборчої кампанії двох основних кандидатів у президенти – Ющенка та Януковича".

Нардеп із фракції "Наша Україна" Володимир Стретович, у свою чергу, вважає, що "Тарас втратив гармонію із самим з собою, може, навіть і логіку".

Стретович вважає, що "будучи віруючою людиною, йому треба повернути самого себе, або щоб його друзі, однодумці допомогли йому в цьому".

"Він перебуває нині у пошуку самого себе, і якщо йому вдасться себе віднайти, то все стане на свої місця. Йому зараз досить складно по життю, і через це він робить неправильні кроки", - сказав Стретович.

Натомість прес-секретар Януковича Ганна Герман сказала, що "про якісь детальні домовленості" між Чорноволом і Януковичем вона не знає.

"Мені відомо, що днями відбулась зустріч Віктора Януковича із Тарасом Чорноволом, де останній сказав, що підтримує дії сьогоднішнього уряду, а особливо, його соціальні програми. Він вважає, що це добрий уряд, що його треба підтримувати", - повідомила Герман.

За її словами, "це не перша спроба Тараса Чорновола продемонструвати свою підтримку діям нинішнього прем'єра та його команди", повідомляє сайт Інституту масової інформації.

Ще однозначніше прокоментував вчинок Чорновола близький до донецької групи політолог Кость Бондаренко.

"Я не бачу негативу у тому, що зробив Тарас Чорновіл. Навпаки – це позиція зрілого політика, нормальний крок”, - заявив він Західній інформаційній корпорації.

На думку Бондаренка, Чорновіл розуміє, що протистояння Ющенка та Януковича закінчиться 21 листопада.

"22 листопада їм обом доведеться сісти за стіл переговорів і домовлятися про співпрацю. Всі забудуть про протистояння, про поділ на "донецьких" і "нашоукраїнців". Всі працюватимуть в одному напрямку", - наголосив Бондаренко.

Політолог вважає, що попри те, що Янукович є кандидатом у президенти, він є уособленням української влади.

"Тому можна відсторонитися від цієї влади, а можна просто допомагати прем’єру, аби спрямовувати його в конструктивне русло. Найлегше умити руки. А набагато важче простягнути голові уряду руку", - сказав Бондаренко.

"Формально Тарас Чорновіл не пішов на жодні домовленості: він просто консультуватиме Януковича у тому, як йому діяти у соціально-економічній (не політичній) сфері Львівщини", - підкреслив Бондаренко.

Він наголосив, що співпраця Тараса Чорновола із Віктором Януковичем є співпрацею із діючим прем’єром, а не кандидатом у президенти, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Читайте також:

ТАРАС ЧОРНОВІЛ ПІШОВ ДО ЯНУКОВИЧА

Куди іде Тарас Чорновіл?

Тарас Чорновіл: Роль Пинзеника – зробити разом з іншими так, щоб Ющенко припустився ще десятка помилок і не став президентом

Читайте також новий розділ "Української правди", присвячений виборам президента: чому "Віагра" підтримує Януковича, хто назвав Кучму "хитрим гравцем у преферанс", скількох людей загітували біг-морди, де з'явилося гасло "Росія плаче – Янукович скаче" та яку велику гру затіяв Медведчук.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...