Мешканці Флориди або Лос-Анджелеса, щоб проголосувати за президента України, проведуть півтижня в дорозі

П'ятниця, 10 вересня 2004, 15:19
Центральна виборча комісія створила 113 закордонних виборчих дільниць для виборів президента, у тому числі 6 у військових частинах і формуваннях, розташованих за межами країни.

Рішення про створення закордонних виборчих дільниць було прийнято на засіданні ЦВК у п'ятницю, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як розповів член ЦВК Юрій Данилевський, найбільша кількість ділянок створена в Німеччині (5), а також Польщі, Росії і США (по 4), на території Сербії і Чорногорії - 3 ділянки. В інших 20 країнах по 2 ділянки.

6 ділянок у місцях дислокації військових формувань за кордоном створені на території Сьерра-Леоне, Ліберії, Іраку, Лівану, а також дві ділянки на території Сербії і Чорногорії. Там розташовані не тільки підрозділи контингенту українських сил у складі КФОР, але і миротворчі спецпідрозділи МВС України в Косово.

Приблизна кількість виборців, внесена до списків виборців, - 221 тис. 139, з них 2488 - у військових частинах.

Данилевський, відповідаючи на питання одного з уповноважених представників кандидата у президенти в Центвиборчкомі, повідомив, що на території Придністров'я виборчі дільниці не створені.

У той же час, на сьогоднішній день МЗС України веде з МЗС Молдови переговори з цього питання.

Як відомо, наприклад, на території США знаходяться три консульства в Нью-Йорку, Чикаго і Сан Франциско, а також посольство у Вашингтоні. Очевидно, на їхній території і будуть відкриті ділянки для голосування.

Таким чином, щоб українцю, що живе в Лос-Анджелесі, проголосувати, йому доведеться тричі витратити як мінімум день на дорогу до консульства в Сан-Франциско і назад: перший раз – для того, щоб особисто подати документи для включення до списку виборців, і ще два рази, щоб проголосувати в першому і другому турі виборів.

Не менше часу доведеться витратити й українцям Флориди, щоб добратися до Вашингтона – найближчого міста з виборчою дільницею.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...