Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шуфрич не вірить у відставку Януковича і шукає 1-2 депутатів

П'ятниця, 10 вересня 2004, 16:22
Найближчим часом відбудуться консультації політичних сил щодо ситуації в парламентській більшості, вважає член фракції СДПУ(о) Нестор Шуфрич.

Про це він заявив в інтерв'ю журналістам у п'ятницю, коментуючи заяву депутатів групи "Центр" про вихід з парламентської більшості.

"Безумовно, сьогодні і в першу чергу через вихід депутатів групи "Центр" не може залишатися без уваги ситуація в парламентській більшості", - підкреслив Шуфрич.

У той же час, за словами депутата, формально для того, щоб більшість відбулася, не вистачає 1-2 депутатів.

Шуфрич висловив думку про те, що для цього є резерви в парламенті. Зокрема новообрані депутати, що ще не встигли оформити своє членство в більшості.

"Математично, ми ще можемо сперечатися, чи є більшість, чи ні, але не можна не звернути увагу на процеси в парламенті", - підкреслив він.

За його словами, процеси, що відбуваються у Верховній Раді, вимагають "глибинного аналізу" і обговорення, як у самій парламентській більшості, так і за її межами.

Після проведення ряду консультацій з цього питання можна буде зробити остаточний висновок про існування парламентської більшості, сказав депутат.

У той же час Шуфрич відкинув думку про те, що парламентська більшість стала розвалюватися, тому що до нього втратила інтерес адміністрація президента, і нагадав, що президент Кучма зацікавлений у проведенні політичної реформи.

Крім того, депутат поставив під сумнів і думку, що до подій у парламенті привела незгода частини депутатів більшості з діяльністю координатора більшості Степана Гавриша.

"У даному випадку роль особистості не може вплинути на такі глибинні процеси, тому що те, що сталося вчора і сьогодні, є занадто серйозним, щоб поставити це в залежність від ставлення до однієї людини", - сказав він.

Відповідаючи на питання журналістів, чи не можуть вплинути такі процеси в парламентській більшості на відставку уряду Віктора Януковича, Шуфрич підкреслив, що не бачить жодних основ для відставки Януковича.

Депутат відзначив, що підтвердженням ефективності роботи уряду Януковича є економічні показники України, що на сьогоднішній день зростають.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Заступник Медведчука думає, що в розвалі більшості винен "Кентавр"

Кравчук пропонує "нанюханих" зрадників більшості ставити на коліна

ДЕПУТАТИ "ЦЕНТРУ" ВИЙШЛИ ІЗ БІЛЬШОСТІ. Щоб не було "інсинуацій"

15 ДЕПУТАТІВ ІЗ ГРУПИ ГАВРИША ВИЙШЛИ З БІЛЬШОСТІ

ФРАКЦІЯ ЛИТВИНА ТАКИ ВИЙШЛА З БІЛЬШОСТІ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...