Фракція Януковича вважає, що більшість врятує Генпрокуратура?

П'ятниця, 10 вересня 2004, 16:43
У стосунках парламентської більшості з урядом немає кризи, вважає лідер фракції "Регіони України" Раїса Богатирьова.

На прес-конференції у штабі Януковича вона зауважила, що може йтися тільки про кризу "між певною групою, а не усією коаліцією".

Як сказала Богатирьова, для того щоб говорити про розпад більшості, "мусять бути заяви кожного члена цих груп, які заявили, що вони призупиняють членство у більшості".

Як відомо, у четвер-п'ятницю було оголошено про вихід із більшості депутатів групи "Центр" та про призупинення членства 15 депутатів "Народовладдя-Демініціатив" та цілої фракції Народної аграрної партії.

Натомість Богатирьова повідомила, що "є кілька заяв народних депутатів, які заявили про входження у більшість". При цьому вона не назвала прізвища, пославшись, що її для цього не уповноважували.

За словами Богатирьової, відповідно до регламенту, через два тижні треба буде полічити кількість депутатів у більшості, і тоді робити висновки.

"Не можу говорити, що сьогоднішні події вплинуть на відносини парламенту і уряду радикально", - сказала Богатирьова, застерігши не робити зараз далекосяжні висновки.

Вона також припустила, що та сторона, яка заявила про призупинення членства в більшості, вдалася до таких заходів, щоб "привернути увагу до себе".

Богатирьова не відповіла на запитання щодо суті претензій депутатів, обмежившись констатацією того, що у випадку з групою "Демініціативи-Народовладдя" йдеться про "порушений баланс у сфері їхніх інтересів".

У той же час вона висловила думку, що "обирали народних депутатів не для того, щоб саме у такий спосіб працювати в парламенті". Вона порадила у випадку ураження їхніх інтересів звернутися в Генпрокуратуру, щоби вирішити питання у "правовий спосіб".

З приводу заяви спікера і голови НАПУ Володимира Литвина щодо спроб "ламання через коліно" депутатів, Богатирьова зауважила, що "вони мусять сказати, хто це робив – для чистоти експерименту".

"Я не відчуваю такого тиску", - додала нардеп.

Також Богатирьова додала, що "баланс, який було порушено, залежить не лише від уряду й парламенту, але й від інших політичних гравців".

При цьому вона заперечила можливість фінансового стимулювання депутатів, щоб вплинути на їхню позицію. За словами депутата, "парламент – це храм демократії, і тому треба винести торг за межі парламенту".

"Українська правда"

Читайте також новий розділ "Української правди", присвячений виборам президента: що найбільше не подобається Тігіпку в Ющенку, чому біг-борди Януковича коштують лише 54 гривні, як Мороз став "паханом", чому "Віагра" підтримує Януковича, де з'явилося гасло "Росія плаче – Янукович скаче" та яку велику гру затіяв Медведчук.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування