Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Радник Медведчука: зрадники більшості лише хочуть поторгуватися

П'ятниця, 10 вересня 2004, 18:14
Депутати трьох фракцій, які вийшли з парламентської більшості, хочуть поторгуватися із прем'єром Віктором Януковичем.

Так пояснив останні події у більшості радник глави адміністрації президента Михайло Погребинський в інтерв’ю проекту "ПроЄвропа".

За його словами, ці депутати хочуть "високо встановити планку переговорів з прем’єром Віктором Януковичем для задоволення своїх вимог".

Погребинський пояснив, що Янукович зараз дуже зацікавлений у збереженні більшості, враховуючи необхідність прийняття бюджету та голосування з інших важливих питань.

"З’явилася можливість поставити якісь вимоги – вона була використана", - зазначив Погребинський.

Водночас він не передбачає, що вихід депутатів з більшості вплине на голосування щодо політреформи, оскільки прямого зв’язку між цим немає.

"Оці депутати, які зараз бунтують, вони будуть враховувати свій інтерес", - відзначив політолог, пояснивши, що в їх інтересах проголосувати за політреформу.

"Для депутатів з непартійних фракцій важлива можливість бути присутніми в політиці, якщо політреформа не проходить, вони змушені ставати в чергу до нової адміністрації президента, який матиме необмежені повноваження"

"Якщо (політреформа) проходить – вони матимуть можливість брати участь у формуванні уряду, формулювати свої вимоги, лобіювати необхідні рішення та інше", - пояснив свою думку Погребинський.

На запитання, чи не є вихід депутатів з більшості свідченням їх оцінки шансів на перемогу Ющенка та Януковича, Погребинський підкреслив, що ті, "хто має очі" бачать результати соціологічних досліджень: понад 50% громадян переконані у перемозі Януковича, і 20% - у перемозі Ющенка.

За припущенням Погребинського, депутати з фракції "Демініціативи-Народовладдя" мають претензії до голови Фонду держмайна Чечетова і вірогідно, хочуть, щоб Янукович вплинув на ситуацію щодо його звільнення.

Також, відзначив Погребинський, "є особистий інтерес" і у голови Верховної Ради Володимира Литвина: вихід аграрної фракції з більшості пояснюється "настирливістю їх лідера, який є одним з набільш сильних гравців і вважає, що з ним не так рахуються, як він вважає за потрібне".

Як повідомлялось, група депутатів-членів групи "Демініціативи-Народовладдя" та фракція Народної аграрної партії оголосили про призупинення членства у більшості. Про вихід зі складу більшості заявили депутати "Центру".

Читайте також:

Заступник Медведчука думає, що в розвалі більшості винен "Кентавр"

Кравчук пропонує "нанюханих" зрадників більшості ставити на коліна

ДЕПУТАТИ "ЦЕНТРУ" ВИЙШЛИ ІЗ БІЛЬШОСТІ. Щоб не було "інсинуацій"

15 ДЕПУТАТІВ ІЗ ГРУПИ ГАВРИША ВИЙШЛИ З БІЛЬШОСТІ

ФРАКЦІЯ ЛИТВИНА ТАКИ ВИЙШЛА З БІЛЬШОСТІ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування