Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Провокатори з УНА образилися за "фашистів"

П'ятниця, 10 вересня 2004, 18:21
На з'їзді у четвер партія Українська національна асамблея підтримала кандидата у президенти Віктора Ющенка.

Про це заявив на прес-конференції у п'ятницю голова УНА Едуард Коваленко, повідомляє УНІАН.

"На з'їзді було розглянуто одне питання: підтримка партією УНА кандидата у президенти Віктора Ющенка. Рішення було прийняте, і УНА підтримує кандидата у президенти Ющенка", - сказав Коваленко.

За його словами, "на жаль, частина депутатів з фракції "Наша Україна" намагалася завадити проведенню нашої акції". "Ми вважаємо, що ці депутати поводили себе дуже некоректно", - додав Коваленко.

Він також заявив, що УНА готує судовий позов до частини депутатів за образу політичної партії УНА і особисто деяких голів обласних організацій партії, центрального апарату з приводу звинувачень їх у фашизмі.

Присутній на прес-конференції народний депутат з "Нашої України" Юрій Павленко, який був на вчорашньому з'їзді УНА, сказав, що фактично ніякого з`їзду не було, а "була друга спроба УНА Коваленка "зробити картинку" для ЗМІ з метою дискредитації Ющенка".

"Команда Ющенка заявляє, що це ніщо інше як провокація. Вчора ми цю провокацію зупинили", - сказав Павленко.

Він зазначив, що для проведення з'їзду партії необхідно, щоб були проведені обласні конференції, які висувають делегатів на з'їзд.

За словами депутата, "вчора біля Аскольдової могили були присутні трохи більш як 200 студентів київських вузів" .

"Вчора не було делегатів, не було голосування, це питання (підтримки Ющенка) не голосувалося взагалі. Після дискусій та розмов народних депутатів з так званими делегатами, які були просто студентами київських вузів, вони покинули з'їзд, а керівництво, яке тут присутнє, через 15 хвилин після цього втікло від Аскольдової могили", - сказав Павленко.

Павленка та керівника прес-служби "Нашої України" Тетяну Мокріді представники УНА перед початком прес-конференції намагалися не пропустити, і тим вдалося пройти до конференц-зали лише за допомогою охорони агентства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування