У Генпрокуратури не було оригіналів записів Мельниченка по Гонгадзе

П'ятниця, 10 вересня 2004, 22:41
Екс-керівник слідчої комісії у справі Гонгадзе Олександр Жир заявляє, що не передавав Генпрокуратурі оригінали записів Миколи Мельниченка.

У ефірі "5 каналу" Жир, який володіє оригіналами епізодів стосовно Гонгадзе, поставив під сумнів оприлюднені у п'ятницю результати експертизи на замовлення Генпрокуратури.

Він сказав, що "з першого дня наполягав на проведенні незалежної експертизи за участю міжнародних організацій журналістів".

"Я понад рік тому подав до Генпрокуратури заяву, що я готовий надати оригінали записів для міжнародної експертизи, якщо вона проводитиметься під контролем міжнародних організацій журналістів", - заявив Жир.

Він нагадав, що для проведення експертизи записів Мельниченка Міжнародний інститут преси після нечіткого висновку свого дослідження розробив правила, що вивчатися на правдивість може лише оригінал запису, а також необхідний сам записуючий пристрій.

Як відомо, у п'ятницю було оприлюднено результати експертизи, проведеної на замовлення Генпрокуратури із залученням експертів із Росії та Литви.

Експертиза показала, що надані на неї записи є змонтованою копією, й ідентифікувати голоси на них неможливо. "Мовні сигнали, зафіксовані на носіях, були піддані таким викривленням, які не дозволили установити, кому конкретно вони належать".

Однак експерти не повідомили, звідки Генпрокуратурою був взятий цей запис.

Сам Микола Мельниченко неодноразово закликав не довіряти даній експертизі, оскільки він не передавав для неї ні оригіналів записів, ні записуючі пристрої, ні методику запису.

Читайте також:

КУЧМУ ВІДБІЛИЛИ – НА ЗАПИСАХ МЕЛЬНИЧЕНКА НЕЗРОЗУМІЛІ ГОЛОСИ. ДЕ ВЗЯЛИ ПЛІВКИ - НЕВІДОМО

Навіщо уряд виділив 850 000 на плівки Мельниченка?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування