Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин проти політтехнологів: вони "косять" гроші, розколюючи країну

Субота, 11 вересня 2004, 13:37
Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що теза про протистояння влади і народу під час президентських виборів в Україні загрожує розколом держави.

Про це він заявив, виступаючи перед партійним активом Народної аграрної партії в суботу в Хмельницькому.

Говорячи про внутрішню ситуацію в Україні, Литвин відзначив, що обстановка складна, і "сьогодні суспільство знаходиться в стані протистояння".

"Це протистояння каталізується ходом передвиборчої кампанії", - підкреслив Литвин, додавши, що існує грань, яку не можна переступати.

"Спостерігається поділ на регіони, що поглиблюється політичним протистоянням, підсилюється релігійними моментами", - сказав він.

На думку спікера, потрібно говорити не про те, хто вище, хто старше з кандидатів у президенти, потрібно говорити про народ, суспільство й Україну.

"Кампанія звелася до тези, що в нас влада протистоїть народу, один кандидат представляє владу, інший народ", - сказав Литвин, підкресливши, що це "дуже небезпечна теза".

"Це не просто політична гра, це спроба розколоти країну", - сказав Литвин.

На думку спікера, такі дії виходять від різних політтехнологів, які сьогодні приїхали в Україну, "намагаються косити те, що можна вкласти в кишені, не думаючи про те, що буде в Україні".

На думку Литвина, "глибокою помилкою" є теза, що можна вплинути на формування думки людей.

Спікер підкреслив, що сьогодні потрібно на загальнодержавному рівні говорити про те, що необхідно Україні, оскільки передвиборча боротьба звелася до рефлексії і взаємних випадів кандидатів.

"Для нас важливо зберегти стабільність і наступність у країні", - заявив Литвин.

Спікер також підкреслив, що необхідно робити все, щоб вибори були чесними, "щоб не показували пальцями на нас, щоб ми не давали самі приводів для того, щоб нам, по суті справи, плювали в обличчя".

Спікер підкреслив, що на сьогоднішній день "у кожного своя правда": в опозиції - своя, у влади - своя.

"Одні - у захваті від того, що зробили, інші усе відмітають", - сказав Литвин.

При цьому, за його словами, ніхто не хоче взяти на себе відповідальність. На його думку, усі гілки влади повинні взяти на себе відповідальність за те, що відбувається в країні.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Литвин витрачає сили, щоб відбити нападки, дзвінки і вказівки


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...