ЛИТВИН НІКОМУ НЕ ЗОБОВ`ЯЗАНИЙ. Лише його НАПУ підтримує Януковича

Субота, 11 вересня 2004, 17:10
Голова Верховної Ради Володимир Литвин не виключає, що найближчим часом у парламенті відбудеться перегрупування політичних сил.

В інтерв'ю журналістам у Хмельницькому Литвин висловив сподівання, що подібне перегрупування не вплине на роботу парламенту.

Коментуючи рішення фракції Народної аграрної партії України про призупинення членства у парламентській більшості, Литвин нагадав про свою позицію щодо необхідності недопущення революції в парламенті задля збереження стабільності.

"Але вийшло як вийшло, це не проблема аграріїв, вони послідовно виконували і виконують свої зобов'язання в парламенті", - наголосив лідер Народної аграрної партії України.

За словами Литвина, парламент працюватиме нормально, "не потрібно драматизувати, що розпадеться життя", і без більшості парламент працював нормально.

"Я чудово розумію, що будуть спроби привнести протистояння у парламент, але я розумію, що сьогодні у депутатів є усвідомлення того, що стабільність у парламенті буде стабільністю у державі", - наголосив спікер.

Водночас він наголосив, що категорично не сприймає і не сприйматиме тиску на парламент, "цинічні намагання керувати мною, а відтак керувати парламентом".

"Я не керую ні урядом, ні іншими державними органами і не роблю відповідних спроб. Я просив би і вимагаю, щоб дали парламенту працювати нормально".

Литвин зауважив, що інакше "пружина, стиснута до кінця, іде у зворотній бік".

На його переконання, "необхідно нарешті перевести у практичну площину заяви про необхідність стабільності в державі".

Литвин сказав, що особисто він не може вийти з більшості, оскільки ніколи в ній не був.

Він нагадав, що від самого початку зайняв однозначну позицію, що є головою Верховної Ради, а не головою більшості.

"Мене хотіли підштовхнути і говорили, що я маю очолити більшість, більшої дикості в такій постановці питання я не бачу", - зазначив Литвин.

"Я ніколи не погоджусь, хто б не хотів мене бачити технічним керівником процесу організації голосування в парламенті", - заявив Литвин.

Щодо президентських виборів, Литвин сказав, що Народна аграрна партія дотримується прийнятих на з’їзді рішень щодо підтримки Януковича.

"Рішення фракції НАПУ не означає, що вони звільнюються від передвиборчих зобов’язань. Я хотів би, щоб на цьому не спекулювали", - сказав Литвин.

УНІАН

Читайте також:

Литвин проти політтехнологів: вони "косять" гроші, розколюючи країну

Литвин витрачає сили, щоб відбити нападки, дзвінки та вказівки

ФРАКЦІЯ ЛИТВИНА ТАКИ ВИЙШЛА З БІЛЬШОСТІ

Трьох депутатів Гавриша повернули у більшість

Шуфрич не вірить у відставку Януковича і шукає 1-2 депутатів

Радник Медведчука: зрадники більшості лише хочуть поторгуватися

Заступник Медведчука думає, що в розвалі більшості винен "Кентавр"

Кравчук пропонує "нанюханих" зрадників більшості ставити на коліна

ДЕПУТАТИ "ЦЕНТРУ" ВИЙШЛИ ІЗ БІЛЬШОСТІ. Щоб не було "інсинуацій"

15 ДЕПУТАТІВ ІЗ ГРУПИ ГАВРИША ВИЙШЛИ З БІЛЬШОСТІ



Читайте також новий розділ "Української правди", присвячений виборам президента: що найбільше не подобається Тігіпку в Ющенку, чому біг-борди Януковича коштують лише 54 гривні, як Мороз став "паханом", чому "Віагра" підтримує Януковича, де з'явилося гасло "Росія плаче – Янукович скаче" та яку велику гру затіяв Медведчук.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...