Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин знав про марність експертизи плівок Мельниченка ?

Субота, 11 вересня 2004, 17:47
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає, що інформація щодо експертизи плівок колишнього майора держохорони Миколи Мельниченка потягне ще більші спекуляції навколо "цієї трагічної проблеми".

Таку думку Литвин висловив в суботу в інтерв'ю журналістам, відповідаючи на питання про те, як він може прокоментувати результат експертизи плівок Мельниченка, які днями були оприлюднені.

Як повідомив в п'ятницю директор Київського НДІ судових експертиз Міністерства юстиції України Олександр Круть, експертиза записів показала, що вони є змонтованою копією, і ідентифікувати голоси на них неможливо.

"Я не знаю змісту тієї інформації, яка була", - сказав Литвин. "Я можу просто сказати, як людина, яку дуже активно приписують до цієї справи: я нічого іншого не чекав", - зазначив спікер.

"Я розраховую, що істина буде встановлена", - додав Литвин.

Як відомо, в листопаді 2000 року Мельниченко через лідера Соцпартії Олександра Мороза оприлюднив аудіозаписи, нібито зроблені в кабінеті президента країни Леоніда Кучми.

Записи викривають президента і ряд інших високих посадових осіб, зокрема, тогочасного главу президентської адміністрації Литвина, в причетності до тиску на журналістів, депутатів, суддів, а також до загибелі журналіста Георгія Гонгадзе, що зник 16 вересня 2000 року, а також продажу в Ірак радарів "Кольчуга".

Аудіозаписи Мельниченка вже зазнавали експертиз, однак поки що остаточно не доведено і не спростовано, що записи було сфальсифіковано, як стверджує офіційний Київ.

У 2003 році правоохоронні органи України звернулися в Міжнародний криміналістичний союз з проханням про рекомендацію для проведення експертиз фахівців з інших країн.

В останній експертизі брали участь п'ять міжнародних експертів: старший науковий співробітник Київського НДІ судових експертиз Мінюстиції Юрій Попов, завлабораторією комп'ютерних досліджень цього ж НДІ Кирило Усков, заступник начальника відділу фоноскопічних експертиз Експертно-криміналістичного центру МВС Росії Олена Галяшина, начальник відділу фоноскопічних експертиз цього ж центру Владислав Хуртилов і заввідділу фоноскопічних експертиз Центру судових експертиз Мінюстиції Литви Шална Бернардас.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

У Генпрокуратури не було оригіналів записів Мельниченка по Гонгадзе

КУЧМУ ВІДБІЛИЛИ - НА ЗАПИСАХ МЕЛЬНИЧЕНКА НЕЗРОЗУМІЛІ ГОЛОСИ. ДЕ ВЗЯЛИ ПЛІВКИ - НЕВІДОМО

Навіщо уряд виділив 850 000 на плівки Мельниченка?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування