Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У автобус агітаторів Ющенка стріляли

Субота, 11 вересня 2004, 18:47
На Харківщині проти учасників мистецької акції на підтримку кандидата в президенти Ющенка було вчинено провокацію з стріляниною.

Про це повідомляє прес-служба Української народної партії з посиланням на депутата Сергія Олексіюка, куратора Харківської області від УНП.

За його словами, увечері 9 вересня у селі Волоська Балаклія Шевченківського району Харківської області до сільського будинку культури увірвалася група осіб "кримінальної зовнішності" у складі 10-12 осіб.

Під час акції, заявку на проведення якої подавала УНП, невідомі закидали артистів і глядачів сирими яйцями і помідорами, пошкодили озвучувальну апаратуру, чим зірвали запланований виступ артистів.

Олексіюк повідомив, що серед глядачів виникла паніка, люди, серед яких було багато людей старшого віку та дітей, почали неорганізовано залишати залу, деякі з них падали на підлогу.

"А тим часом хулігани безперешкодно залишили приміщення будинку культури, сіли у два автомобілі й зникли з місця злочину", - зазначив народний депутат.

За словами Олексіюка, "за 30-50 метрів від будинку культури з автомобіля "ДЕУ" (темно-зеленого кольору, державний номер 959-44 ХК) вони здійснили чотири постріли у бік мікроавтобусів, якими приїхала концертна бригада.

Інший автомобіль "Газель", на якому пересувалися хулігани, був без номерних знаків".

"Не зважаючи на те, що письмово було повідомлено начальника Шевченківського райвідділу міліції про проведення масового заходу, останнім не було вжито належних заходів для охорони громадського порядку", - заявляє Олекcіюк.

Водночас, стверджує депутат, присутні на початку концерту заступник начальника Шевченківської міліції та дільничний міліціонер "за 5 хвилин до початку хуліганського погрому залишили приміщення будинку культури і з'явилися там тільки тоді, коли хулігани зникли з місця злочину".

За словами Олекcіюка, на вимогу потерпілих вжити заходів для негайного перехоплення учасників погрому, зазначені правоохоронці "не відреагували".

"Також я маю інформацію, що хуліганський погром у селі Волоська Балаклія, який супроводжувався особливою зухвалістю, був вчинений групою "перевертнів" з числа працівників міліції, метою яких є залякування виборців та осіб, що підтримують Ющенка", - заявлив депутат.

Він також повідомив, що направив депутатське звернення до Генпрокурора та голови СБУ.

УНІАН



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...