Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Якби парламентська більшість була не гетеро-, а гомо-, то не розвалилася б?

Понеділок, 13 вересня 2004, 10:02
Для західних спостерігачів розвал парламентської більшості у Верховній Раді України не став сюрпризом.

Про це сказав німецький політолог Александер Отт в інтерв"ю радіо "Німецька хвиля".

"Для експертів, які вже довгий час спостерігають за політичними подіями в Україні, це не було несподіванкою. Було видно, що ця нестабільна більшість довго не протримається", - сказав він.

За словами Отта, "більшість трималася виключно на сильному тиску президентської адміністрації".

"Вона була надто різношерстою, гетерогенною. Радше мене дивує, що вона так довго трималася й почала розвалюватися лише напередодні президентських виборів", - додав політолог.

Отт вважає, що новий розклад політичних сил у Верховній Раді спричинить і зміну політичних планів на найвищих щабелях влади в Україні.

"Більшість було створено у першу чергу для того, щоб досягнути двох політичних цілей. Перша: ухвалити зміни до Конституції ще поки Кучма перебуває на посаді президента. Друга: підтримати уряд Януковича", - пояснює свою думку політолог.

"Якщо другу мету вдалося реалізувати, то перша зазнала повного фіаско. Я сумніваюся, що новий президент буде зацікавлений змінювати Основний закон за тим зразком, який запропонував Кучма", - додав Отт.

Разом з тим, Отт сказав, що західні політики загалом сприймають такі парламентські перетрубації в пост-комуністичних країнах радше негативно, вбачаючи в них чергову ознаку політичної нестабільності в країні.


Читайте також розділ "Української правди", присвячений виборам президента: як Мороз може перемогти на виборах президента, що сказала Ющенку його мама, за що Зінченко пропонує дякувати Медведчуку, що найбільше не подобається Тігіпку в Ющенку, як Мороз став "паханом".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування