Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Навіть заступник держсекретаря США знає про засилля біг-морд

Понеділок, 13 вересня 2004, 10:03
Держдепартамент США попереджає, що ігноруванням демократичними принципами на виборах президента Україна нанесе шкоду сама собі.

Про це сказала заступник держсекретаря з питань Європи та Євразії Елізабет Джонс під час конференції у Вашингтоні "Зміни в динаміці безпеки на перехресті Євразії".

"Якщо Україна не дотримуватиметься демократичних принципів, включаючи проведення президентських виборів, то вона зашкодить сама собі", - сказала Джонс.

"Питання не лише в тому, як пройдуть самі вибори в день виборів, але це і рівний доступ кандидатів до ЗМІ, які будуть використані адміністративні ресурси, чи підуть вони на підтримку лише одного кандидата, чи будуть відкритими для всіх", - сказала вона.

"Коли проїжджаючи регіонами, можна буде все зрозуміти, як будуть розклеєні щити: для всіх кандидатів чи лише для одного", - додала Джонс.

Ще один учасник конференції, колишній радник з питань безпеки президента США Збігнєв Бжезинський зазначив, що від самої України залежить, чи стане вона частиною західного світу.

"Те, що я недавно казав президенту Кучмі: з погляду історичної перспективи, з погляду політичної динаміки, культурних здобутків Україна – це частина Європи, це європейська країна зі сталими історичними традиціями", - сказав Бжезинський.

"Вона має бути частиною європейського співтовариства і частиною євроатлантичної спільноти. Але, чи здійснить Україна цей крок, менше залежить від американців чи європейців, а більше від самих українців", - пояснив Бжезинський.

"Я сказав президенту Кучмі: зважте на досвід ваших сусідів - Румунії чи Польщі. Ні ЄС, ні НАТО не благали їх вступити до цих організацій. Вони самі визначилися і чітко заявили про своє бажання. Хоча я вважаю, що Україна має стати членом НАТО і ЄС, але тягар історичних рішень щодо цього лежить саме на Україні", - сказав Бжезинський.

Радіо "Свобода"


Читайте також розділ "Української правди", присвячений виборам президента: як Мороз може перемогти на виборах президента, що сказала Ющенку його мама, за що Зінченко пропонує дякувати Медведчуку, що найбільше не подобається Тігіпку в Ющенку, як Мороз став "паханом".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...