Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МОРОЗ ВИПЕРЕДЖАЄ СИМОНЕНКА, А ЮЩЕНКО ВІДРИВАЄТЬСЯ ВІД ЯНУКОВИЧА

Понеділок, 13 вересня 2004, 11:53
Кандидат у президенти Віктор Ющенко зберігає відрив у 6% від свого головного конкурента Віктора Януковича.

На початок вересня у другому турі за Ющенка готові проголосувати 36,9%, а за Януковича – 31,0%.

Такими є результати дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології та фондом "Демократичні ініціативи" 25 серпня-3 вересня серед 1980 респондентів.

Збільшення розриву між Ющенком і Януковичем директор КМІС Валерій Хмелько пояснив тим, що "люди почали повертатися з відпочинку". Як відомо, опитування, проведене на початку серпня, показало скорочення між Ющенком і Януковичем до 2,4%.

У вересні проти обох кандидатів у другому турі готові голосувати 9,6%. Не стали б взагалі голосувати 6,4%. Скористалися пропозицією не давати відповідь, "якщо щиро відповідати не хочеться" – 16,1%.

Говорячи про симпатії тих, хто поки не визначилися, Хмелько навів дані їх ставлення до процесів в Україні.

Серед невизначених 78,2% незадоволені тим, "як ідуть справи в Україні". Для порівняння, серед виборців Ющенка таких 78,5%, а Януковича – 60,3%.

На прес-конференції у понеділок Київський міжнародний інститут соціології та фонд "Демократичні ініціативи" навели також останні результати голосування у першому турі (питання ставилося: уявіть, що вибори президента відбуваються саме зараз):

- Ющенко – 28,7%;
- Янукович – 23,5%;
- Мороз – 6,6%;
- Симоненко – 6,1%;
- Вітренко – 1,5%;
- Кінах – 0,4%;
- Бродський – 0,3%;
- Омельченко – 0,3%
- Кононов – 0,1%;
- Корчинський – 0,1%.
------------------
- Проти всіх – 4,8%;
- Не голосували – 5,2%;
- Не дали відповідь – 21,4%.

Соціологи також повідомили про розподіл голосів на користь фаворитів між тими, хто голосував у першому турі за Мороза і Симоненка.

З тих 6,6%, які голосували за Мороза, у другому турі 2,7% готові віддати голоси Ющенку, а 1,1% - Януковичу.

З тих 6,1%, які голосували за Симоненка, у другому турі готові віддати голоси Януковичу 2,2%. За Ющенка готові проголосувати 1%.

За умови однакових можливостей кандидатів користуватися телебаченням і радіо 29% вірять у перемогу Ющенка, 21% - у перемогу Януковича.

Якщо ж до виборів залишатимуться нинішні умови доступу до цих медіа, 31% думають, що найбільше голосів набере Янукович, а 23% - що Ющенко.

"Українська Правда"

Читайте також розділ "Української правди", присвячений виборам президента: як Мороз може перемогти на виборах президента, що сказала Ющенку його мама, за що Зінченко пропонує дякувати Медведчуку, що найбільше не подобається Тігіпку в Ющенку, як Мороз став "паханом".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування