Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович не приїхав. Але студентів обшукували і забирали опозиційну пресу

Понеділок, 13 вересня 2004, 13:39
В неділю не було допущено активістів ініціативи "Студентська хвиля" на студентський форум, організований владою на підтримку кандидата у президенти Віктора Януковича.

Про це в понеділок повідомляє прес-служба Коаліції молоді "Наша Україна".

Форум за Януковича відбувся у Палац культури КПІ, а перед ним активісти "Студентської хвилі" роздавали опозиційні газети та листівки.

Однак на вході на форум кожного учасника обшукували, відбираючи листівки й газети.

"Такого нахабного приниження людей вже давно не доводилося бачити", - зазначив координатор "Студентської хвилі" в Солом’янському районі Києва, депутат райради від студмістечка КПІ Сергій Сиротенко.

Прихильники Януковича не пропустили Сергія на форум, незважаючи на пред’явлене запрошення. Така ж доля спіткала ще багатьох студентів, які чимось не сподобалися організаторам зібрання.

"Такі дії свідчать, що самі поняття "демократія" і "донецький клан" несумісні, їхня кампанія тримається на брехні і беззаконні", - сказав Сиротенко.

На думку активістів "Студентської хвилі" саме така атмосфера, доповнена пікетами опозиції та наліпками "Кучмізм – це Я" по всьому студмістечку, зробила нереальним широко проанонсований приїзд прем’єра на форум.

"Янукович до студентів так і не прибув, пославшись на зайнятість", - повідомляє прес-служба.

Ініціатива "Студентська хвиля" була започаткована в неділю студентами Національного університету "Київський політехнічний університет".

Головними цілями нового руху є відстоювання прав та інтересів студентів, їх захист від будь-яких форм незаконного тиску, протидія ліквідації вузів під приводом "реорганізації", як це мало місце в Сумах.

Активісти "Студентської хвилі" не приховують, що докладуть усіх зусиль для перемоги на президентських виборах Ющенка і захисту результатів голосування.

"Ми переконані, що абсолютна більшість студентів КПІ поділяє наші цінності", - сказав координатор "Студентської хвилі" у цьому вузі Олександр Шпилька, який розраховує протягом короткого часу залучити до спільних дій сотні студентів з усіх факультетів".

"До кінця вересня "Студентська хвиля" має охопити більшість вузів України. Вже в найближчі дні ініціативні групи буде створено в провідних київських вузах – Університеті Шевченка, Києво-Могилянській академії, Національному економічному та інших університетах", - йдеться у повідомленні.

"Українська правда"

Читайте також розділ "Української правди", присвячений виборам президента: як Мороз може перемогти на виборах президента, що сказала Ющенку його мама, за що Зінченко пропонує дякувати Медведчуку, що найбільше не подобається Тігіпку в Ющенку, як Мороз став "паханом".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...