Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗАХІД ВІДМОВЛЯЄТЬСЯ ВИЗНАТИ ЕКСПЕРТИЗУ ЗАПИСІВ МЕЛЬНИЧЕНКА

Понеділок, 13 вересня 2004, 14:08
П’ять міжнародних журналістських організацій вважають сумнівними результати експертизи записів Мельниченка, проведеної на замовлення Генпрокуратури за участю експертів Росії та Литви.

"Репортери без кордонів", Національна спілка журналістів Великої Британії та Ірландії, Міжнародна федерація журналістів, "Артікль19" та Інститут масової інформації звернулися з відкритим листом до генпрокурора Геннадія Васильєва.

"Експертиза на замовлення українського уряду здійснювалася, на жаль, в умовах максимальної таємничості", - зазначають п'ять організацій.

"На жаль, Генпрокуратура двічі відмовилася надати журналістським організаціям право здійснювати громадський контроль над черговою експертизою записів", - зазначають організації.

"До того ж експертам запропонували дослідити копії, а не оригінали записів, котрі міг би, за умови запровадження громадського контролю та забезпечення прозорості, надати колишній голова парламентської слідчої комісії з розслідування вбивства журналістів Олександр Жир".

"Отже, ми не поділяємо категоричних висновків про неправдивість записів, які оприлюднило міністерство юстиції 10 вересня", – йдеться в листі.

Листа підписали керівники "Репортерів без кордонів" Робером Менаром, Міжнародної федерації журналістів Айданом Вайтом, Національної спілки журналістів Великої Британії та Ірландії Джеремі Діром, ІМІ Сергієм Тараном та Фредерікою Пріною, керівником департаменту по роботі з Україною організації "Артікль 19".

Як відомо, у п'ятницю Олександр Крут, відповідальний за судову експертизу Міністерства юстиції, заявив, що досліджені ними записи Мельниченка були копією поганої якості, на яких неможливо впізнати голос президента Кучми.

Раніше американська експертна структура "БЕК ТЕК" та Міністерство юстиції США оприлюднювали висновки про правдивість епізодів записів Мельниченка.

Інститут масової інформації

Читайте також:

У Генпрокуратури не було оригіналів записів Мельниченка по Гонгадзе

КУЧМУ ВІДБІЛИЛИ - НА ЗАПИСАХ МЕЛЬНИЧЕНКА НЕЗРОЗУМІЛІ ГОЛОСИ. ДЕ ВЗЯЛИ ПЛІВКИ – НЕВІДОМО

Навіщо уряд виділив 850 000 на плівки Мельниченка?


Читайте також розділ "Української правди", присвячений виборам президента: як Мороз може перемогти на виборах президента, що сказала Ющенку його мама, за що Зінченко пропонує дякувати Медведчуку, що найбільше не подобається Тігіпку в Ющенку, як Мороз став "паханом".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування