ЗАПИСІВ МЕЛЬНИЧЕНКА БІЛЬШЕ НЕМАЄ?

Понеділок, 13 вересня 2004, 14:56
Генпрокуратура заявляє, що "плівки Мельниченка" не будуть доказом у "справі Гонгадзе".

Про це повідомив у понеділок начальник прес-служби цього відомства Сергій Руденко.

Разом з тим, Руденко відзначив, що висновки експертів будуть враховуватися в ході слідства.

Крім того, за його словами, Генпрокуратура готова розглянути інші матеріали, зокрема оригінали записів Мельниченка, у випадку, якщо вони їй будуть надані.

Руденко сказав, що сьогодні сам факт існування "плівок" є дуже сумнівним, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Крім того, за його словами, на даний момент заяви про те, що Генпрокуратура впливає на хід слідства, є "популістського і далекими від бажання дійсно розслідувати кримінальну справу".

У п'ятницю в Києві були оприлюднені результати експертизи записів Мельниченка. Де вони були узяті – не повідомлялося, однак експертиза записів показала, що вони є змонтованою копією, і ідентифікувати голоси на них неможливо.

На брифінгу Руденко також уперше повідомив, що експертиза стосувалася тих записів Мельниченка, які були надані або вилучені у депутатів Олександра Мороза та Миколи Рудьковського.

"На сьогоднішній день жодний запис не з'явився в генеральній прокуратурі просто так. То все є похідні матеріали, які знаходились безпосередньо в осіб, які причетні до початку касетного скандалу", - сказав Руденко, слова якого наводить "5 канал"..

"Якщо взяти початок розслідування тієї кримінально справи, то ви знаєте, що були конкретні особи, які проголошували ці записи, включали їх, виключали відповідну апаратуру тих записів. Мається на увазі народний депутат Мороз та народний депутат Рудьковський, якщо ви пам’ятаєте, в кого вилучали ці записи", - зазначив Руденко.

Судячи з його слів, ідеться, очевидно, події зими 2000-2001 року, коли міліція штурмувала квартиру Рудьковського і вилучила у нього комп'ютер із записами на жорсткому диску.

Микола Мельниченко й екс-глава комісії парламенту в справі Гонгадзе Олександр Жир неодноразово пропонували провести експертизу записів під міжнародним контролем – для цього вони були готові передати оригінали записів. Однак Генпрокуратура від таких пропозицій відмовлялася.

Читайте також:

ЗАХІД ВІДМОВЛЯЄТЬСЯ ВИЗНАТИ ЕКСПЕРТИЗУ ЗАПИСІВ МЕЛЬНИЧЕНКА

У Генпрокуратури не було оригіналів записів Мельниченка по Гонгадзе

КУЧМУ ВІДБІЛИЛИ - НА ЗАПИСАХ МЕЛЬНИЧЕНКА НЕЗРОЗУМІЛІ ГОЛОСИ. ДЕ ВЗЯЛИ ПЛІВКИ – НЕВІДОМО

Навіщо уряд виділив 850 000 на плівки Мельниченка?



Читайте також розділ "Української правди", присвячений виборам президента: як Мороз може перемогти на виборах президента, що сказала Ющенку його мама, за що Зінченко пропонує дякувати Медведчуку, що найбільше не подобається Тігіпку в Ющенку, як Мороз став "паханом".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування