Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бакай чистий перед законом?

Понеділок, 13 вересня 2004, 15:12
Генпрокуратура заявляє, що інформація про неналежне розслідування справи за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами "Нафтогаз України" є недостовірною.

Ця інформація була оприлюднена в британській газеті "Independent", з посиланням на колишнього співробітника прокуратури Києва Олексія Донського.

Як заявив на брифінгу начальник прес-служби Генпрокуратури Сергій Руденко, продовжується досудове слідство щодо кримінальної справи за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами "Нафтогаз України" і державного підприємства "ЦСК Київ" при виконанні зобов'язань при розрахунках з РАО "Газпром" за поставлений природний газ.

За словами Руденка, обвинувачення нікому не пред'явлені через відсутність доказів, запобіжні заходи щодо будь-кого також не були обрані.

Іноземні компанії, у тому числі російські, сказав він, жодних претензій до української сторони не мають. Фінансові операції, що перевіряються, проводилися протягом 2000 року, і жодним чином не пов'язані з президентською кампанією.

Руденко відзначив, що в 2001 році Донськой працював старшим слідчим слідчого відділу прокуратури Києва і брав участь у розслідуванні цієї кримінальної справи.

"Далі він був переведений на посаду старшого прокурора-криміналіста прокуратури Києва і не входив до складу слідчо-оперативної групи з розслідування зазначеної справи", - сказав він.

Руденко підкреслив, що Донськой був дійсно звільнений за порушення трудової і службової дисципліни. 1 травня 2004 року, але з посади старшого прокурора-криміналіста.

"Його звільнення не пов'язане з розслідуванням кримінальної справи", - відзначив він. На даний момент, Донськой звернувся до Оболонського місцевого суду Києва зі скаргою на своє звільнення.

Начальник прес-служби відзначив, що жодної інформації про те, що життю Донського загрожувала будь-яка небезпека, у прокуратури немає.

Колишній слідчий Донськой обвинувачує компанію "Нафтогаз України" у розкраданні $42 млн., а своє керівництво - у перешкоджанні розслідуванню.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

У "ІНДЕПЕНДЕНТ" НОВА СТАТТЯ – ПРО ЗЛОВЖИВАННЯ БАКАЯ

Читайте також розділ "Української правди", присвячений виборам президента: як Мороз може перемогти на виборах президента, що сказала Ющенку його мама, за що Зінченко пропонує дякувати Медведчуку, що найбільше не подобається Тігіпку в Ющенку, як Мороз став "паханом".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування