Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма не кричав. А лише сказав кучмістам, що не буде займатися політреформою

Понеділок, 13 вересня 2004, 18:13
Президент Леонід Кучма не драматизує ситуацію через розвал парламентської більшості.

Про це після наради лідерів фракцій колишньої більшості у Кучми заявив керівник парламентських есдеків Леонід Кравчук.

"Президент навпрочуд спокійно поставився до того, що відбувається в парламенті", - сказав Кравчук.

"Ніяких емоцій він не проявляв. Просто сказав: "Ну, прикро, що люди не розуміють, що більшість і реформа потрібна не для президента, а для України. Прикро. Але якщо не розуміють, то ми ж не будемо все ставити з ніг на голову", - додав Кравчук.

Кравчук також навів слова Кучми: "Якщо політреформу більшість і ті, хто причетні до неї, вважають, що вона для них не актуальна – це їх питання".

"Президент сказав, що він не буде особисто займатися політреформою. Каже: "Я не займався особисто, і не буду займатися. Є прем'єр, є частина більшості", - сказав Кравчук.

За його словами, "у всьому світі якщо складається така ситуація в парламенті, то президент, якщо має повноваження, розпускає його".

Загалом, за словами Кравчука, нічого страшного не трапилося: "Парламент бунтує – Україна працює".

"Україна буде працювати незалежно від того, що діється в парламенті, яку позицію займає його голова чи заступник, Аграрна фракція чи "Центр"... Є проблеми в парламенті – вони будуть вирішуватися в парламенті. Це прямо на роботу уряду, його президента, його адміністрації, на роботу більшості ніякого впливу мати не буде", - додав Кравчук.

Загалом, вважає він, "ми перебільшуємо" важливість процесів у Верховній Раді.

"Ось кажуть, що мовляв, парламент весь час в Україні приймав доленосні рішення!... І всі виступають з трибуни парламенту, агітують за такі важливі рішення... Мовляв, парламент – це епіцентр всіх подій в Україні! Це перебільшення. Це просто парламент", - сказав Кравчук.

За словами Кравчука, більшовики були ініціаторами зустрічі з Кучмою. Протягом понеділка вони також двічі зустрічалися з прем'єром Януковичем, щоб зрозуміти, що відбулося у парламенті.

Представників Народної аграрної фракції на зустрічі з Кучмою не було. "Вони ж призупинили, чому ж дивуватися", - сказав Кравчук.

Також на зустрічі не було спікера Верховної Ради Володимира Литвина.

Як відомо, інші учасники зустрічі виходили у пригніченому стані та не спілкувалися з пресою.

Читайте також:

КУЧМА ЗАПРОПОНУВАВ РОЗВАЛЕНІЙ БІЛЬШОСТІ ЗНІМАТИ ШТАНИ?



Читайте також розділ "Української правди", присвячений виборам президента: як Мороз може перемогти на виборах президента, що сказала Ющенку його мама, за що Зінченко пропонує дякувати Медведчуку, що найбільше не подобається Тігіпку в Ющенку, як Мороз став "паханом".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування