Ківалов розібрався з "Україною молодою", яка ображає Януковича

Понеділок, 13 вересня 2004, 19:44
Центральна виборча комісія зобов'язала газету "Україна молода" опублікувати спростування інформації, що стосується кандидата у президенти Віктора Януковича, надруковану в номері від 17 серпня.

Таке рішення ЦВК ухвалила на засіданні в понеділок, розглянувши скаргу довіреної особи Януковича в єдиному загальнодержавному окрузі Раїси Богатирьової із приводу публікації цієї статті.

ЦВК зобов'язав газету опублікувати в термін до 16 вересня спростування інформації, викладеної в статті "Біг-морди" У яку копієчку влітають наочні "Тому що" кандидата Януковича", надрукованої 17 серпня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У статті газета, посилаючись на власні джерела, повідомила, що кількість біг-бордів може досягти 3 000 щитів, ціна яких становить приблизно 450 умовних одиниць, що разом складатиме майже 7 млн. 200 тис. гривень.

Як відомо, розмір виборчого фонду кандидатів у президенти, дозволений законодавством, — 10 мільйонів гривень.

Центрвиборчком залишив без розгляду ще одну скаргу Раїси Богатирьової із приводу оприлюднення в телепрограмі "Час новин" на "5 каналі" результатів соціологічного опитування без називання вихідних даних.

ЦВК аргументував свою відмову тим, що скарги на дію чи бездіяльність засобів масової інформації повинен розглядати місцевий суд за місцем перебування конкретного ЗМІ.

Комісія також залишила без задоволення три скарги кандидата у президенти Андрія Чорновола на публікації в газеті "Україна молода" і щотижневику "Без цензури".

ЦВК аргументувала свою відмову тим, що в скаргах не доведено причетність до публікацій кандидата у президенти Віктора Ющенко. Крім того, скарги на дію чи бездіяльність ЗМІ повинні оскаржуватися в місцевому суді.

Ще одну скаргу з приводу розміщення агітаційних матеріалів у бюлетені "Так", у ЦВК подала довірена особа кандидата у президенти Олександра Базилюка. Цю скаргу ЦВК також залишив без задоволення.

Довірена особа Базилюка також оскаржила публікацію в газеті "Маю право" із приводу друку агітаційного матеріалу кандидата у президенти Леоніда Черновецького. ЦВК відмовив у розгляді обох скарг через те, що були порушені терміни їхньої подачі.

Читайте також:

"Біг-морди" У яку копієчку влітає наочне "тому що" кандидата Януковича


Читайте також розділ "Української правди", присвячений виборам президента: як Мороз може перемогти на виборах президента, що сказала Ющенку його мама, за що Зінченко пропонує дякувати Медведчуку, що найбільше не подобається Тігіпку в Ющенку, як Мороз став "паханом".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News