Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Речник Ющенка повідомив у Вашингтоні: олігархи взяли Кучму у "довічне користування"

Вівторок, 14 вересня 2004, 09:56
"Наша Україна" проведе конституційну реформу до виборів 2006 року. Про це повідомив у Вашингтоні представник фракції "Наша Україна" Іван Плющ.

Щоб зробити таку заяву, сказав Плющ, у нього є дозвіл лідера фракції Віктора Ющенка.

Як відомо, раніше повідомлялося, що єдиним речником з питань політреформи у "Нашій Україні" є Ющенко.

"Ми будемо проводити реформу, вона Україні потрібна. Але вона буде проводитися чесною владою без тиску, шантажу і погроз до парламентських виборів 2006 року, - заявив Плющ у Вашингтоні.

За словами колишнього спікера парламенту, конституційна реформа, яка зараз розглядається у парламенті – "це не панацея".

Плющ сказав, що політреформа має передбачати "реальне підвищення ролі політичних партій як основи політичної системи, і перехід потім до парламентсько-президентської форми правління".

"Це коли коаліційний уряд формується парламентом, а президент є головою держави та гарантом конституції з широкими, я підкреслюю, кризовими, тобто на період кризи, повноваженнями", - додав Плющ.

"Тому ми за реформу. Але ж для цього повинні бути виписані і, головне, обговорені й доведені до людей механізми втілення такої реформи".

Плющ також розкритикував нинішню політреформу: "Конституційна реформа, яка пропонується, намагається використати всі форми й методи для забезпечення збереження чинної влади".

"За час другого терміну правління діючого президента поступово створилася ситуація, коли президент не є рівновіддаленим від олігархічних кланів, а ці олігархічні клани взяли президента в довічне користування", – заявив Плющ.

Конференція "Перехід України до стабільної демократії", де виступав Плющ, була організована Українським Конгресовим Комітетом Америки.

Конференція є п’ятою зустріччю провідних українських й американських фахівців в галузі українсько-американських відносин.

"Українська Правда", Вашингтон

Читайте також:

Щоб не було Мукачеве-2, Вашингтон дав Україні у $13 мільйонів

Вашингтонський темник

Читайте також розділ "Української правди", присвячений виборам президента: чому судимості Януковича більше не повинні лякати людей, що спільного між Катериною Чумаченко та Миколою Мельниченком, хто з кандидатів збирається забрати в Порошенка "5 канал", що сказала Ющенку його мама, за що Зінченко пропонує дякувати Медведчуку.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...