Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Щоб не було Мукачеве-2, Вашингтон дав Україні $13 мільйонів

Вівторок, 14 вересня 2004, 10:05
США витратять на виборчу кампанію в Україні 2004 року приблизно 13 мільйонів доларів.

Про це заявила у Вашингтоні Пола Добрянська, другий заступник державного секретаря США з глобальних питань.

"Сполучені Штати витрачають 13 мільйонів доларів спеціально на програми забезпечення вільних і справедливих виборів в Україні", – заявила заступник державного секретаря.

За словами Добрянської, програми передбачатимуть "моніторинг виборів і опитування, розвиток громадського активізму й досліджень, запуск програм просвіти виборців, покращення регуляторної системи для допомоги незалежним ЗМІ і забезпечення юридичної допомоги".

Погляд офіційного Вашингтону на події в Україні напередодні виборів Добрянська висловила під час організованої Українським Конгресовим Комітетом Америки конференції "Перехід України до стабільної демократії", що 13-14 вересня проходить у Вашингтоні.

"Україна присягнула на вірність демократичним цінностям і висловила зацікавлення у приєднанні до євроатлантичних організацій, таких як, наприклад, НАТО... Ці вибори – важлива нагода чітко продемонструвати цю вірність", - заявила Добрянська.

Згадавши про події в Мукачевому, періодичне відключення у східній Україні "5 каналу", перепони у пересуванні по країні опозиційних кандидатів, Добрянська наголосила, що інтерес США до подій в Україні викликаний тільки і лише проведенням вільних і справедливих виборів.

"Наше єдине зацікавлення полягає у вільному й справедливому виборчому процесі, який сприятиме переходу України до демократії. Ми говорили це як українським керівникам, так й українській громадськості у наших публічних заявах", - наголосила Добрянська.

"Українська Правда", Вашингтон

Читайте також:

Вашингтонський темник


Чому судимості Януковича більше не повинні лякати людей, що спільного між Катериною Чумаченко та Миколою Мельниченком, хто з кандидатів збирається забрати в Порошенка "5 канал", що сказала Ющенку його мама, за що Зінченко пропонує дякувати Медведчуку - читайте про це у розділі "Української правди", присвяченому виборам президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...