Герман напише книгу про свого "Залізного Хазяїна", який роздарував усіх коней дітям

Вівторок, 14 вересня 2004, 11:11
Прес-секретар прем'єра Віктора Януковича Ганна Герман збирається написати книгу про свого начальника.

Про це вона розповіла в інтерв'ю газеті "Факти".

Оцінюючи свої перші сто днів роботи прес-секретарем, Герман сказала, що їй здається, що вона "вступила до задзеркалля". "Знаєте, мені дуже пощастило - працювати з такою цікавою і дуже сильною особистістю - це великий життєвий успіх", - сказала вона.

На питання, чи правда, що її призначенню на посаду при Януковичі сприяв покійний Зіновій Кулик, Герман сказала, що Кулик "посприяв тому, щоб Віктор Федорович погодився на ексклюзивне інтерв'ю для "Радіо Вільна Європа"

"Все інше залежало тільки від прем'єр-міністра. Потрібно хоч трохи знати Віктора Федоровича, щоб зрозуміти, що рішення він завжди приймає сам. Це дуже цікава особистість, на яку неможливо ні давити, ні впливати іншими методами…І той, хто сподівається, що Янукович може бути маріонеткою в чиїхось руках, жорстоко помиляється", - заявила прес-секретар Януковича.

На питання, які цілі вона переслідувала, коли йшла на роботу до Кабміну, Герман сказала, що "хотіла зламати стереотип такого залізобетонного стилю", яким їй, як незалежній журналістці, здавався стиль Кабміну.

"Тим більше, що вже з першої зустрічі з прем'єр-міністром було видно - він не такий, він не залізобетонний. Він залізний, це так, але це – Залізний Хазяїн, що має добре і чуйне серце", - сказала Герман.

"Це дуже делікатна людина, яка багато пережила у своєму житті, але як справжній чоловік, Янукович дуже рідко кого допускає до себе близько, рідко буває відвертим, і майже ніколи не показує на людях свої почуття. За сто днів поруч з Януковичем я, може бути, три-чотири рази бачила його без залізного панцира, у якому він знаходиться щодня", - додала вона.

Герман розповіла, як обговорюючи з футболістом Андрієм Шевченком проблему дітей-сиріт Янукович розповів, що ще в 1998 році побудував для сиріт містечко зі школами, лікарнями, спортивними базами, кінною секцією, куди передав усіх коней, яких дарували Януковичу.

"Я не витримала і кажу:... "Вікторе Федоровичу, але зараз у розпалі передвиборча кампанія. Чому ви ніколи не розповідали про це журналістам?" Прем'єр пожартував: "Я попереджав, що в мене багато недоліків". Андрій Шевченко тоді сказав, що його дуже зворушив той факт, що, зробивши настільки добру справу, Янукович ніколи не використовував її для реклами", - розповіла прес-секретар Януковича.

Герман висловила переконання, що Янукович стане президентом .

"Я знаю, що Янукович стане президентом, і тоді до нього, можливо, прийдуть інші люди. Так буває, що до переможців йдуть охоче. Чи цікаво мені працювати з переможцями? Я не думала про це. Цікаво працювати на перемогу. Цікаво йти в гору. А потім - ставити перед собою інші вершини, - сказала вона.

На питання, якою буде її наступна вершина, Герман сказала: "Книга".

"Вона буде називатися "Залізний Хазяїн. Правда про Віктора Януковича". І ще я мрію про незалежну телепрограму, що називалася б "Просто в очі". Якби мені це вдалося, я б вважала, що чогось домоглася в українській журналістиці", - додала вона.


Чому судимості Януковича більше не повинні лякати людей, що спільного між Катериною Чумаченко та Миколою Мельниченком, хто з кандидатів збирається забрати в Порошенка "5 канал", що сказала Ющенку його мама, за що Зінченко пропонує дякувати Медведчуку - читайте про це у розділі "Української правди", присвяченому виборам президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування