Вітренко виграла суд у Мельниченка, але без нього

Вівторок, 14 вересня 2004, 12:09
Кандидат у президенти України Наталія Вітренко виграла протягом першої половини вересня низку судових справ.

Як повідомили в прес-службі штабу кандидата, в понеділок відбулося три суди по справах, пов'язаних з надрукованою в газетах "Комуніст Полтавщини" та "Свобода" інформацією про Вітренко, що не відповідає дійсності, а також інформацією, яка визнана неправдивою про лідера ПСПУ та самої партії, опублікована в брошурі майора Миколи Мельниченка "На дивані у Кучми".

Так, згідно з рішенням Київського районного суду м. Полтави від 13 вересня 2004 р., газета "Комуніст Полтавщини" зобов'язана опублікувати спростування на оприлюднену нею у № 8 (93) за серпень 2004 р. неправдиву інформацію про політичну позицію Вітренко та дійсні програмні цілі ПСПУ.

Рішенням Печерського районного суду м. Києва від 13 вересня цього року, газета "Свобода" зобов'язана опублікувати спростування на оприлюднену нею в № 29 за 31.08.04.- 06.09.04 року неправдиву інформацію про замах на життя Вітренко.

Рішенням цього ж Печерського суду столиці, яке набрало законної сили 13 вересня 2004 р., інформація в брошурі майора Мельниченка "На дивані у Кучмі" щодо Вітренко та її партії визнана неправдивою, такою, що підриває честь та ділову репутацію лідера ПСПУ та кандидата у президенти. Мельниченко зобов'язаний надрукувати спростування.

За інформацією прес-служби, Вітренко також виграла судову справу у Національної телекомпанії України, яка 10 серпня поточного року у програмі "Вісті" на телеканалі "УТ-1" оприлюднила недостовірну інформацію про кандидата.

Рішенням Шевченківського районного суду м. Києва від 1 вересня 2004 р., НТУ була зобов'язана надати ефірний час - 3 хвилини - для спростування цієї інформації.

9 вересня цього року Апеляційний суд м. Києва розглянув скаргу газети "Комуніст" на рішення Шевченківського районного суду м. Києва від 3 вересня 2004 р., яким газета "Комуніст" була зобов'язана опублікувати спростування на оприлюднену нею в № 58 за 16 серпня поточного року неправдиву інформацію про участь Вітренко у здійсненні владою під час виборів президента "найбезсовісніших технологій".

Газету рішенням Апеляційного суду зобов'язано надрукувати спростування, – повідомили в прес-службі лідера ПСПУ.

УНІАН


Чому судимості Януковича більше не повинні лякати людей, що спільного між Катериною Чумаченко та Миколою Мельниченком, хто з кандидатів збирається забрати в Порошенка "5 канал", що сказала Ющенку його мама, за що Зінченко пропонує дякувати Медведчуку - читайте про це у розділі "Української правди", присвяченому виборам президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування