Васильєв перевірить дружбу Януковича і Медведчука з міжнародними терористами

Вівторок, 14 вересня 2004, 14:58
Голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Микола Томенко вважає, що радник глави адміністрації президента Михайло Погребинський визнав порушення українським керівництвом зобов’язань держави у боротьбі з міжнародним тероризмом.

Томенко нагадав слова Погребинського, який прокоментував події у російському Беслані словами:

"Україна поки що не включена у список країн, де проводяться теракти, у відповідь на присутність їхнього контингенту в Іраку. Це – заслуга українського керівництва, якому вдається зберігати дружні відносини з країнами, які підтримують і спонсорують тероризм".

Томенко наголосив, що відповідно до закону про боротьбу з тероризмом "Україна, ратифікувавши ряд міжнародних правових актів, що мають антитерористичний характер, набула певних зобов’язань перед світовим співтовариством в сфері боротьби з міжнародним тероризмом".

"Зважаючи на вищевикладене, на мою думку, інформація, розповсюджена Погребинським, свідчить про порушення керівництвом нашої держави зобов’язань України перед міжнародним співтовариством щодо боротьби з міжнародним тероризмом та вчинення ними дій, направлених на сприяння тероризму", - сказав Томенко, слова якого наводить прес-служба.

"Я направив депутатський запит до генпрокурора Геннадія Васильєва з пропозицією перевірити інформацію про порушення прем'єром Януковичем та главою адміністрації президента Медведчуком зобов’язань України", - зазначив Томенко.

За його словами, якщо інформація підтвердиться, то Януковича і Медведчука треба "притягнути до кримінальної відповідальності винних осіб", повідомляє прес-служба Томенка.

"Зважаючи на суспільну значимість цього питання, про результати розгляду мого депутатського звернення я попросив генпрокурора поінформувати громадськість України та мене у визначений чинним законодавством строк", - додав Томенко.

"Українська правда"

Читайте також:

Україна має готуватися до терактів?


Чому судимості Януковича більше не повинні лякати людей, що спільного між Катериною Чумаченко та Миколою Мельниченком, хто з кандидатів збирається забрати в Порошенка "5 канал", що сказала Ющенку його мама, за що Зінченко пропонує дякувати Медведчуку - читайте про це у розділі "Української правди", присвяченому виборам президента.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування