Кучма підтримав Ярославського – і повернув 15 нардепів у більшість?

Вівторок, 14 вересня 2004, 16:28
Президент Леонід Кучма скасував своє попереднє доручення про передачу державних пакетів нафтопереробних заводів "Укртатнафта" і "Галичина" у статутний фонд "Укрнафти" і доручив передати їх НАК "Нафтогаз України".

Про це на прес-конференції повідомив голова правління "Нафтогазу України" Юрій Бойко, повідомляють "Українські новини".

За його словами, у такий спосіб вертикально-інтегрована компанія в нафтовій галузі буде створена на базі "Нафтогазу України".

"Нафтогазу" будуть передані 43,054% "Укртатнафти" і 25% нафтопереробного комплексу "Галичина".

Як повідомлялося раніше, акціонери "Укрнафти" на зборах 15 вересня повинні були шляхом допемісії збільшити статутний фонд компанії на 1,779 млрд. гривень до 1,792 млрд.

Збільшення статутного фонду було негативно сприйняте міноритарними акціонерами компанії.

Як відомо, зараз "Укрнафта" контролюється групою "Приват". Проти передачі акцій "Укрнафти" і допемісії виступили структури, пов'язані з Олександром Ярославським.

Протестуючи проти цього, 15 депутатів Верховної Ради з групи "Демініциативи-Народовладдя", в тому числі Ярославський, призупинили членство в більшості.

Тепер, виходить, їхня вимога виконана.

***

Як відомо, 8 вересня Кабмін доручив Фонду держмайна передати в статутний фонд "Нафтогазу України" 43,054% "Укртатнафти" і 25% НПЗ "Галичина", а "Нафтогазу України" у свою чергу передати їх до "Укрнафти".

50%+1 акція "Укрнафти" належить державній компанії "Нафтогаз України", близько 42% акцій належить компаніям, афільованим із Приватбанком.

56% акцій найбільшого в Україні нафтопереробного заводу "Укртатнафта" (Кременчук, Полтавська область) контролює Татарстан, 43% - ФДМ, 1,154% акцій заводу належить Укрсиббанку Ярославського.

25% акцій НПЗ "Галичина" (Дрогобич, Львівська область) контролює ФДМ, 11% - Norcroft Management Limited (Великобританія) і 24,99% належать фізичній особі.

Ряд експертів прогнозував можливе встановлення контролю Приватбанком над "Укрнафтою" у ході збільшення її статутного фонду.

Читайте також:

Більшість розвалюється, тому що Янукович зробив подарунок "Привату"

15 ДЕПУТАТІВ ІЗ ГРУПИ ГАВРИША ВИЙШЛИ З БІЛЬШОСТІ

Чому судимості Януковича більше не повинні лякати людей, що спільного між Катериною Чумаченко та Миколою Мельниченком, хто з кандидатів збирається забрати в Порошенка "5 канал", що сказала Ющенку його мама, за що Зінченко пропонує дякувати Медведчуку - читайте про це у розділі "Української правди", присвяченому виборам президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування