Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До мертвих душ Януковича дописали 360 тисяч громадян Росії?

Вівторок, 14 вересня 2004, 19:00
Повідомлення команди кандидата в президенти Віктора Януковича про півмільйона підписів українських громадян на його підтримку має бути досліджено, бо за поданням МЗС, ЦВК утворила нещодавно закордоні виборчі дільниці в Росії з розрахунку на 200 тисяч виборців.

Про це заявляє представник Віктора Ющенка в ЦВК Юрій Клочковський, передає прес-служба центрального штабу кандидата.

"Якщо в Росії є півмільйона українських громадян і про це знає прем'єр-міністр, то чому підлегле йому Міністерство закордонних справ не зафіксувало цю кількість виборців і не захотіло зробити відповідне подання до ЦВК. Може його права рука не знає, що робить ліва?" - зауважив народний депутат.

Ключковський нагадав, що збирати підписи громадян, які підтримують того чи іншого кандидата, можуть тільки інші громадяни України за дорученням відповідних довірених осіб. "Однак у нас за кордоном таких довірених осіб немає", - зауважив він.

Тому природно у депутата виникає запитання, як і кому доручалось збирання підписів в той час, коли брати участь посадовим та службовим особам органів державної влади та органів місцевого самоврядування заборонено?

"Якщо ці доручення передавались через посольства та консульства української держави, то це було з порушенням українського законодавства і ці підписи не є легальними. Якщо при цьому була допомога російських органів влади, російських громадян, яким взагалі заборонено брати участь в виборах президента України, то це викликає ще більше запитань", - вважає народний депутат.

Він також зауважив, щ, якщо підписні листи транспортувались дипломатичною поштою - це протизаконно, бо кандидатам в президенти заборонено використовувати службове становище для власної підтримки на виборах.

"Тому мені здається, що півмільйона підписів, зібраних в Росії, мали б бути спеціальним предметом вивчення ЦВК щодо попередження кандидату про порушення законодавства", - заявив Ключковський.

Клочковський також стверджує, що "прем'єр використовував своїх підлеглих, співробітників закордонного міністерства задля збору підписів на свою підтримку".

"Це дуже ймовірно, тому що зібрати таку кількість підписів без задіяння відповідних службових структур неможливо, адже українські політичні партії за кордоном не діють", - припустив він.

В понеділок було оприлюднено інформацію, що на території Росії зібрано більше 560 тис. підписів українських громадян, що проживають у Росії, на підтримку Януковича.

Як повідомлялося раніше, опозиція неодноразово констатувала численні порушення під час зібрання підписів на підтримку Януковича, зокрема, лунали обвинувачення про використання мертвих душ.

Читайте також:

До шанувальників Януковича додалося ще півмільйона з Росії

Януковича підтримують 10 тисяч Маклаудів


Чому судимості Януковича більше не повинні лякати людей, що спільного між Катериною Чумаченко та Миколою Мельниченком, хто з кандидатів збирається забрати в Порошенка "5 канал", що сказала Ющенку його мама, за що Зінченко пропонує дякувати Медведчуку - читайте про це у розділі "Української правди", присвяченому виборам президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування