Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія запланувала перший "червоний день" ЄЕП

Вівторок, 14 вересня 2004, 19:37
Першочерговий пакет документів щодо формування Єдиного економічного простору, що складається з 29 угод, буде підготовлений до підписання до 1 липня 2005 року.

Про це повідомив спецпредставник президента РФ із питань розвитку інтеграційного співробітництва з державами СНД, глава Мінпроменерго РФ Віктор Христенко.

На прес-конференції у вівторок в Астані за підсумками 15-го засідання Групи високого рівня (ГВР) по створенню ЄЕП Христенко відзначив, що в ході зустрічі "наші узгодження про перелік першочергових документів завершилися".

"Ми усі погодилися з тим, що цей перелік включає 29 документів, включаючи угоду про комісії з торгівлі і тарифів, тобто про єдиний регулювальний орган".

"Усі ці 29 документів мають бути підготовлені до підписання до 1 липня наступного року", - повідомив він.

"Якщо президенти з цим погодяться, то це буде наступним завданням, що випливає етапом діяльності Групи високого рівня", - сказав міністр.

На думку Христенка, прийняття всіх документів для завершення формування Єдиного економічного простору можливо до 2007 року.

"Я вважаю, я це говорив, і я в цьому переконаний, що ми можемо і, я б сказав, ми маємо підготувати весь набір документів щодо переходу на Єдиний економічний простір, прийняти їх у період до 2007 року. От як би 2007 рік - це, я вважаю, той останній рік, коли ми повинні правове середовище (для функціонування ЄЕП) створити", - сказав Христенко.

Однак, відзначив він, "це не означає, що прямо от у якийсь день календаря, що спеціально буде новим "червоним днем", усе одразу відбудеться".

"Більш того, - продовжив міністр, - багато документів напевно будуть містити норми відкладені, де буде написано, що от це правило набирає сили з 2010 року".

"Але тим більше важливо його (пакет першочергових документів з формування ЄЕП ) прийняти сьогодні, провести через відповідні правові процедури, щоб уже ніщо цей термін жодним чином не відсунуло, не переглянуло", - резюмував він.

Засідання глав держав-учасників ЄЕП відбудеться 15 вересня в Астані.

Єдиний економічний простір формують Білорусія, Казахстан, Росія й Україна.

Інтерфакс-Україна


Чому судимості Януковича більше не повинні лякати людей, що спільного між Катериною Чумаченко та Миколою Мельниченком, хто з кандидатів збирається забрати в Порошенка "5 канал", що сказала Ющенку його мама, за що Зінченко пропонує дякувати Медведчуку - читайте про це у розділі "Української правди", присвяченому виборам президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування