Прокуратура порушила справу за побиття сумських студентів

Середа, 15 вересня 2004, 12:10
Прокуратура Сумської області порушила кримінальну справу за фактом перебільшення службових повноважень правоохоронцями під час розгону студентського походу.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі прокуратури Сумської області, кримінальна справа порушена за фактом, а не щодо конкретних співробітників міліції.

За інформацією облпрокуратури, справа порушена після втручання Генпрокуратури в ситуацію навколо акції сумських студентів.

На даний момент проводиться слідство.

Як повідомлялося, на початку серпня кілька десятків сумських студентів, їхніх батьків і викладачів оголосили піший похід на Київ. Вони протестували проти приєднання сумських нацуніверситета і педагогічного університету до Сумського аграрного університету.

Ректором об'єднаного вузу має стати член фракції СДПУ(о) Олександр Царенко.

Влада в судовому порядку заборонила піший похід. Після того, як студенти проігнорували заборону, міліція силою затримала їх. Щодо 32 студентів були складені протоколи про адміністративні порушення.

Пізніше президент України Леонід Кучма скасував свій указ про об'єднання вузів.

Студенти зажадали притягти до карної відповідальності главу Сумської обладміністрації Володимира Щербаня і начальника міліції сумської області Миколу Плеханова.

Ще одна вимога - подати апеляційне оскарження на всі рішення судів про заборону пішого ходу із Сум до Києва, а також оскаржити всі судові адміністративні покарання стосовно учасників походу і тих, хто їх підтримував.



Чому судимості Януковича більше не повинні лякати людей, що спільного між Катериною Чумаченко та Миколою Мельниченком, хто з кандидатів збирається забрати в Порошенка "5 канал", що сказала Ющенку його мама, за що Зінченко пропонує дякувати Медведчуку - читайте про це у розділі "Української правди", присвяченому виборам президента.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування