Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Газету зі статтею Коробової порізали на шматки

Середа, 15 вересня 2004, 15:08
Знищено майже половину накладу дніпропетровської газети "Лица", яка публікує багато критичних матеріалів про прем’єра Віктора Януковича.

Про це в середу повідомила головний редактор видання Олена Гарагуц, передає Інститут масової інформації.

"З 33 тисяч примірників дніпропетровської газети "Лица" вдалося врятувати лише 16 тисяч", - повідомила вона.

Вона пояснила, що у вівторок до типографії, де друкувалася газета, прийшли люди у міліцейській формі і наказали працівникам на верстаті для різання паперу порізати наклад. В цей час голова підприємства був на лікарняному.

"Ми не можемо назвати ні прізвищ, ні належності до будь-яких органів. Зараз ми це з'ясовуємо", - пояснила Гарагуц.

"Справа в тому, що наша газета друкує багато критичних матеріалів на адресу діючого прем'єр-міністра", - заявила вона.

"Зокрема у цьому номері, було щонайменше три матеріали: стаття Коробової, заява Олександра Мороза по Гонгадзе, а також стаття з "Української правди" "Подвиг журналіста".

Я думаю, що йде виконання тих міліцейських темників, про які заявляла "Наша Україна", - пояснила головний редактор.

Гарагуц повідомила, що редакція газети збирається виставити претензію типографії за невиконані роботи та моральну шкоду та додала, що вони хочуть з'ясувати, які органи причетні до цього акту і дати хід цій справі через суд.

В той же час на Дніпропетровщині правоохоронці затримали вантажівку, яка перевозила наклад іншої газети – "Вечірні вісті".

Причину затримання редакції не повідомили. Журналісти не виключають, що справа полягає в опозиційній спрямованості газети, повідомляє радіо "Німецька хвиля".

Наряд ДАІ затримав вантажівку з накладом о пів на першу ночі за 40 кілометрів від Дніпропетровська. Водію пояснили, що його затримано для перевірки на причетність до ДТП, яке сталося в сусідньому селі і спричинило загибель велосипедиста.

Проте замість експертів до затриманого прибули слідчі з місцевого райвідділу міліції. Вони зірвали пломби, розвантажили та обшукали КАМАЗ, перерахували газети.

Журналістам, які прибули на місце події, а також народному депутату Валерію Чічкову, причини затримання накладу правоохоронці пояснити відмовилися.

За результатами обшуку слідчі склали протокол, у який внесли назву видавництва, де друкується газета, номер замовлення на друк та реквізити редакції.

Потім вантажівку відпустили. Газета потрапила до читачів з запізненням на добу. Вранці стало відомо, що тієї ж ночі так само був затриманий наклад газети "Без цензури" в Харківській області.



Як Вітренко конкуруватиме з Паоло Коельо, чому судимості Януковича більше не повинні лякати людей, що спільного між Катериною Чумаченко та Миколою Мельниченком, хто з кандидатів збирається забрати в Порошенка "5 канал", що сказала Ющенку його мама, за що Зінченко пропонує дякувати Медведчуку - читайте про це у розділі "Української правди", присвяченому виборам президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...