Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Передвиборча кампанія виродилася у фарс

Середа, 15 вересня 2004, 16:51
Віктор Янукович вирішив вести гру самостійно, виступивши в ролі сценариста, режисера й актора одночасно. Побоюючись столичної сцени, він поїхав у провінцію. І от у вівторок, у місті Бердичеві, і так уже прославленому колоритною тіткою Сонею, вибухнув справжній фарс.

Це дійство не залишає сумнівів, що поки ще чинний прем'єр остаточно втратив витримку, самовладання і здоровий глузд у боротьбі за президентський рейтинг і крісло.

Після його заяви про дворазове збільшення мінімальної трудової пенсії вже в поточному місяці, залишається тільки розвести руками. Одна справа обіцяти у своїй передвиборчій програмі загальне благоденство, а інше – обіцяти його вже тут і зараз. На програми більшість населення вже давно не звертає уваги, а у свій гаманець кожний заглядає хоча б раз у день.

Використання адмінресурсу, масові порушення при проведенні агітації – усе тьмяніє перед цим апофеозом безпринципності. Навіть вимуштрувані урядові чиновники, що супроводжували прем'єра в поїздці, не змогли впоратися з виразами своїх облич – такого сюрпризу від боса не очікував ніхто.

Можна лише поспівчувати Борису Зайчуку і Миколі Азарову, яким доведеться, кров з носа, тримати прем'єрське слово, а коштує воно близько мільярда гривень на місяць. Це цифра приблизна – бо точну ніхто не говорить.

Зайчук навіть відмовився називати цю астрономічну суму, прекрасно розуміючи, що в Пенсійному фонді її немає і бути не може – ледь нашкрябали на 30-гривневу подачку. Відкіля вона візьметься? Перекинути з бюджету? А під яким соусом провести таку непередбачену розтрату коштів?

Віктор Янукович власноручно позбавив себе навіть тих скромних шансів, що йому давала масована агітаційна обробка електорату. Маси, що постійно чули від влади, – ну немає в країні грошей, щоб забезпечити вам зарплати й пенсії, на котрі можна жити, а тому радуйтеся, що хоч щось даємо, - на відміну від вищого керівництва країни ще не втратили розумових здібностей, а тому не можуть не розуміти, чим обернеться такий неприкритий підкуп у найближчому майбутньому.

Навіть якщо в півтора місяці, що залишилися до виборів, уряд, зробивши неймовірний кульбіт, знайде гроші для виплати подвоєних пенсій, то за цим неминуче підуть багатомісячні заборгованості і величезний стрибок інфляції.

Перше - тому, що буде підірвана з такою працею схема роботи пенсійного фонду, яка вибудовувалася, і відбудеться перевитрата ресурсів. А друге - тому, що постаратися виконати обіцянку можна тільки нишком провівши емісію.

Ідея еволюційного характеру соціальних змін, на яку зробили ставку піарники прем'єра, зазнала краху. Януковичу захотілося улаштувати революцію. Так, деякі революції починалися з того, що сучасникам здавалося фарсом. Тільки далеко не усякий фарс стає революцією.

Кінець, Віктор Янукович фігура, у буквальному значенні, могутня. Тільки чи не надірветься він, піднімаючи пенсію тітці Соні?

А можливо, він зробить вигляд, що його не так зрозуміли?

Читайте також:

ЯНУКОВИЧ ДАЄ НОВИЙ ХАБАР ПЕНСІОНЕРАМ – ПІДНІМАЄ ПЕНСІЇ ВДВІЧІ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування