МВС НЕ ЖУВАТИМЕ СОПЛІ, АЛЕ НЕ МОЖЕ СКАЗАТИ, ЧИ СТЕЖИЛИ ЗА ГОНГАДЗЕ

Четвер, 16 вересня 2004, 00:00
Перший заступник міністра внутрішніх справ України Михайло Корнієнко заявляє про неможливість відповісти на запитання, чи здійснювалася в 2000 році стеження за журналістом Георгієм Гонгадзе.

В інтерв'ю журналістам у четвер він повідомив, що причиною такої невизначеності є відсутність документів з цього приводу і неможливість проведення слідчих дій.

Саме тому "ми не можемо говорити ні "так", ні "ні" і "могла бути" або "не могла бути", - відзначив Корнієнко.

За його словами, були допитані кілька колишніх співробітників органів внутрішніх справ, що зараз пішли на пенсію, і "вони категорично відмовляються, що стеження велося".

Говорячи про самі документи, Корнієнко відзначив, що знищені вони були в 2001 році, оскільки на той час не були потрібні, а термін їх збереження минув. Документи були знищені в термін, зазначений в інструкції МВС, і залишилася мізерно мала частина тих, термін яких не минув, пояснив він.

"Коли прокуратура почала про них (документи ) запитувати, виявилося, що вони знищені, тобто, доказів стеження нема", - підсумував заступник голови МВС.

Щодо подій четверга, зокрема можливих мітингів, Корнієнко сказав про дії міліції: "Соплі жувати не будемо, будемо діяти відповідно до ситуації".

Керівник інтернет-видання "Українська правда" Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року в Києві. На початку листопаду того ж року в Таращанському районі Київської області було виявлене спотворене тіло, у якому родичі і колеги визнали Гонгадзе.

Улітку 2000 року Гонгадзе звертався з відкритим листом до генпрокурора у зв'язку з фактом стеження за ним.

У середині липня поточного року Генеральна прокуратура України направила до МВС лист із вимогою провести службове розслідування для з'ясування причин стеження за журналістом.

У першій декаді вересня МВС України завершило службове розслідування за фактом стеження за Гонгадзе і передало його матеріали в Генпрокуратуру.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

МВС ЗАПЕРЕЧУЄ, ЩО ЗА ГОНГАДЗЕ БУЛО СТЕЖЕННЯ


Як Вітренко конкуруватиме з Паоло Коельо, чому судимості Януковича більше не повинні лякати людей, що спільного між Катериною Чумаченко та Миколою Мельниченком, хто з кандидатів збирається забрати в Порошенка "5 канал", що сказала Ющенку його мама, за що Зінченко пропонує дякувати Медведчуку - читайте про це у розділі "Української правди", присвяченому виборам президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування