Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кривавий матч "Динамо" – "Рома" зірвано

Четвер, 16 вересня 2004, 00:05
"Знайшовсь таки один козак, із мільйона свинопасів" – ці Шевченкові рядки дуже підходить до долі журналіста, життя і смерть якого так сильно вплинули на Україну.

Чотири роки тому у світі про Україну знали лише у зв‘язку з Чорнобилем та корупцією.

Так почали думати про свою країну й самі українці, зневірені й деморалізовані нікчемним і брехливим правлінням. Спостерігаючи характерні фізіономії осіб при владі, українці, на жаль, забували свої кращі риси.

У темні часи народові, щоб не втратити орієнтири, найбільше потрібні моральні зразки. Георгій Гонгадзе в повній мірі став таким зразком для оновленої України, заплативши за це своїм життям.

На жаль, і через чотири роки після загибелі Гонгадзе його слова щодо суті влади та свободи слова в Україні все ще лишаються актуальними. Чимало з його характеристик до деталей збігаються з сучасною нам реальністю (див., зокрема, матеріали Георгія Гонгадзе: www.pravda.com.ua/ru/editor_ru.htm).

Значна частина влади як була, так і лишається настільки примітивною, що на генетичному рівні відкидає урок, який понад дві тисячі років тому дав Олександр Македонський. Той, захопивши півсвіту, попросив поховати його з відкритими долонями – щоб усі бажаючі могли переконатися, що він нічого не забрав із собою на той світ.

В Україні як було, так і досі є величезна кількість політиків і журналістів, які вважають за можливе бути холопами. Попри те, що кріпацтво в вперше Україні було скасовано ще за часів Богдана Хмельницького.

Однак, є й докорінна відмінність між нинішньою Україною та країною чотирирічної давнини.

Сьогодні в суспільстві з очевидною динамікою зростає віра в те, що радикальні зміни на краще можливі. А найголовніше – в те, що суспільство має сили здійснити ці зміни.

Віра має величезну творчу силу, зокрема, здатність поставити все на свої місця. Колись іноземці відзначали в українцях любов до свободи як характерну рису, що виокремлювала їх з-поміж інших народів.

Сьогодні ми зобов‘язані згадати, що віра в українському народі почала відроджуватися після індивідуального вчинку однієї людини, яка почала казати правду.

Як Вітренко конкуруватиме з Паоло Коельо, чому судимості Януковича більше не повинні лякати людей, що спільного між Катериною Чумаченко та Миколою Мельниченком, хто з кандидатів збирається забрати в Порошенка "5 канал", що сказала Ющенку його мама, за що Зінченко пропонує дякувати Медведчуку - читайте про це у розділі "Української правди", присвяченому виборам президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування