Засідання у справі Лазаренка не відбудеться

Четвер, 16 вересня 2004, 10:00
Засідання суду Північного округу Каліфорнії у справі колишнього прем'єра України Павла Лазаренка, заплановане на 16 вересня, переноситься на два тижні.

Про це повідомила в четвер агентству "Інтерфакс-Україна" український адвокат Лазаренка Марина Долгопола.

За її словами, причина перенесення судового засідання "технічна".

"Точна дата засідання мені поки що не відома", - додала адвокат.

Як повідомлялося, 3 червня суд присяжних Північного округу Каліфорнії у справі "США проти Лазаренка" виніс вердикт, що Лазаренко винен за всіма 29-ти пунктами обвинувачення, висуненими проти нього прокуратурою США.

Колишній прем'єр звинувачувався у змові, відмиванні грошей, шахрайстві при переказі коштів і переміщенні викрадених грошей в США.

Суд присяжних не визначав міру покарання для Лазаренка. Це рішення має винести суддя Мартін Дженкінс на підставі вердикту присяжних. Засідання суду було заплановане на 16 вересня 2004 року.

У березні 1999 року Лазаренко був затриманий на території США компетентними органами цієї країни. Йому були пред'явлені обвинувачення, зокрема у відмиванні незаконних коштів на території цієї країни.

Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу щодо Лазаренка в лютому 1999 року за здійснення злочинів, передбачених статтями Карного кодексу - "розкрадання державного або колективного майна в особливо великих розмірах", "приховування валютної виручки", "зловживання владою або посадовим становищем". Тоді ж його було оголошено в міжнародний розшук.

Національне центральне бюро Інтерполу в Україні відновило строк дії міжнародного розшуку Лазаренка до серпня 2008 року. Це викликане тим, що кінцевої мети розшуку, а саме екстрадиції колишнього українського прем'єра в Україну, не було досягнуто.
Між Україною і США немає угоди про екстрадицію.

Український адвокат колишнього прем'єр-міністра України Лазаренка розраховує, що наприкінці вересня американський суд ухвалить рішення у справі її підзахисного, і він повернеться в Україну.

Як Вітренко конкуруватиме з Паоло Коельо, чому судимості Януковича більше не повинні лякати людей, що спільного між Катериною Чумаченко та Миколою Мельниченком, хто з кандидатів збирається забрати в Порошенка "5 канал", що сказала Ющенку його мама, за що Зінченко пропонує дякувати Медведчуку - читайте про це у розділі "Української правди", присвяченому виборам президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News