Наступником Кучми став Путін

Четвер, 16 вересня 2004, 10:14
Новим головою Ради глав держави СНД в четвер на засіданні саміту Співдружності обрано президента Росії Володимира Путіна.

До сьогоднішнього дня цей пост займав президент України Леонід Кучма.

Путін зазначив, що Кучма під час головування в Раді глав держав СНД створив сприятливу для роботи атмосферу, повідомляє Інтерфакс.

"Ми ще скажемо добрі слова на адресу Леоніда Даниловича Кучми. Я відразу б хотів зазначити, що під час його головування була створена відповідна обстановка, яка сприяла ефективній роботі, і сама робота просувалася досить ефективно", - сказав Путін в четвер, виступаючи на розширеному засіданні Ради глав держав СНД.

Він зазначив, що "в цьому проявився і досвід Кучми, який займається державною діяльністю давно, і робить це на найвищому рівні".

Кучмі і Юрієві Ярову, що раніше очолював виконком СНД, вручили почесні знаки СНД.

Саміт проходить в новому Палаці президента Казахстану на лівобережжі столиці Астани.

Зокрема, як повідомила прес-служба глави Казахстану, президенти країн-учасниць СНД збираються обговорити питання подальшого розвитку співпраці з протидії загрозам безпеці й стабільності у світлі документів, прийнятих СНД, ОБСЄ і ООН.

На порядку денному саміту й обговорення шляхів вирішення деяких питань, що негативно впливають на багатосторонню торгово-економічну співпрацю; питання про голову Економічного суду СНД і його заступника.

Лідери країн СНД розглянуть ряд документів, в тому числі звернення глав держав-учасників СНД до народів країн Співдружності і міжнародного співтовариства у зв'язку з 60-ю річницею Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років; концепцію співробітництва держав СНД в протидії незаконній міграції.

Буде також розглянуто міждержавну програма спільних заходів боротьби із злочинністю на 2005-2007 роки; програму співробітництва держав СНД в боротьбі з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропных речовин і їх прекурсорів на 2005-2007 роки; протокол до Угоди про принципи зближення господарського законодавства держав-учасників СНД від 9 жовтня 1992 року.

Як Вітренко конкуруватиме з Паоло Коельо, чому судимості Януковича більше не повинні лякати людей, що спільного між Катериною Чумаченко та Миколою Мельниченком, хто з кандидатів збирається забрати в Порошенка "5 канал", що сказала Ющенку його мама, за що Зінченко пропонує дякувати Медведчуку - читайте про це у розділі "Української правди", присвяченому виборам президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування