Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутат з СДПУ(о) захищає Тимошенко

Четвер, 16 вересня 2004, 11:40
Народний депутат України Геннадій Руденко з фракції СДПУ(о) вважає, що заява військової прокуратури Росії про причетність лідера БЮТ Юлії Тимошенко до давання хабарів військовим чиновникам Росії може бути пов'язанa з передвиборчою кампанією в Україні.

Про це Руденко заявив у четвер, коментуючи заяву про обвинувачення російської військової прокуратури в даванні хабарів Тимошенко військовим чиновникам РФ, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Думаю, що Юлія Володимирівна - відкрита людина", - сказав Руденко, додавши, що суд встановить істину. "Я не думаю, що вона (Тимошенко) буде блокувати рішення", - сказав він.

"Особисто можу сказати, що сучасний пострадянський бізнес, на жаль, дуже рідко, особливо на серйозних рівнях, відбувався без хабарів - і це правда, про це треба говорити", - сказав Руденко.

"Я вважаю, що перед судом всі рівні, тому, якщо порушено закон, - треба відповідати", - сказав депутат.

На думку Руденка, обвинувачення проти Тимошенко пов'язані з виборчою кампанією. Він також не виключив, що це може бути своєрідним тиском на кандидата у президенти, лідера блоку "Наша Україна" Віктора Ющенка.

"Я переконаний в тому, що гріхів дуже багато в обох таборах - і в опозиційному, і в провладному. Думаю, що дійсно є елементи психологічного, юридичного тиску на тих або інших ключових гравців у політичній боротьбі", - вважає депутат.

Разом з тим, на думку Руденка, "тиск за 50 днів до виборів може, навпаки, зіграти проти тих, хто давить". На його думку, можливо, це необхідно було б робити після закінчення виборів президента.

Як повідомлялося, Головна військова прокуратура (ГВП) РФ через генпрокуратуру України викликала на допит колишнього керівника корпорації "Єдині енергетичні системи України", колишнього віце-прем'єра, лідера БЮТ України Юлію Тимошенко.

У ГВП РФ зазначили, що "в ході розслідування карної справи щодо військових посадових осіб Центрального управління матеріальних ресурсів Міноборони РФ здобуто докази отримання офіцерами цього управління хабарів від Тимошенко, що підтверджується свідченням цих офіцерів й інших свідків".

Як Вітренко конкуруватиме з Паоло Коельо, чому судимості Януковича більше не повинні лякати людей, що спільного між Катериною Чумаченко та Миколою Мельниченком, хто з кандидатів збирається забрати в Порошенка "5 канал", що сказала Ющенку його мама, за що Зінченко пропонує дякувати Медведчуку - читайте про це у розділі "Української правди", присвяченому виборам президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування