Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко втомився від брехні служак Кучми у справі Гонгадзе

Четвер, 16 вересня 2004, 12:13
Кандидат у президенти Віктор Ющенко заявляє, що у нерозкритті справи Гонгадзе зацікавлені вищі ешелони влади та запевняє, що убивство журналіста буде розслідуване.

"У день четвертої річниці загибелі Георгія Гонгадзе всі, хто знав Гію, згадують і поминають його. Нам усім має бути соромно, що й досі суспільство не знає правди про вбивство журналіста, що справа Гонгадзе залишається нескладеним владою іспитом на демократію", - заявив 16 вересня Ющенко, повідомляє його персональний сайт.

"Георгій став символом ставлення української влади до свободи слова та верховенства закону. Життя журналіста нічого не варте при нинішньому режимові", - вважає він.

Кандидат у президенти розкритикував хід слідства резонансного вбивства і заявив, що "зволікання має політичні мотиви, адже в розкритті злочину не зацікавлені у найвищих кабінетах".

"При нинішньому режимові розкриття справи Гонгадзе стало для Генпрокуратури не справою честі, а тестом на лояльність до режиму. Чим старанніше служаки влади ховають кінці у воду , тим позитивніше оцінюється їхня "робота".

Ющенко заявив, що "суспільство втомилося від постійної брехні Генеральної прокуратури у справі Гонгадзе, від примітивних намагань все приховати".
"Але правда переможе", - переконаний кандидат у президенти.

Ющенко вважає, що суспільство дізнається всю правду про вбивство журналіста, а замовники і виконавці злочину будуть покарані.

"Убивство журналіста буде розслідуване. Це обов'язок перед його пам'яттю, перед рідними Гії, перед країною, перед українською журналістикою", - підкреслив Ющенко.

Інший кандидат Олександр Мороз відбув у Таращанський район для участі в мітингу пам'яті убитого журналіста Георгія Гонгадзе, повідомляють "Українські новини".

Учасники мітингу покладуть квіти до пам'ятного хреста Гонгадзе.

Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року, а через два місяці у Таращанському районі був виявлений його обезголовлений труп.

У зв'язку з оприлюдненням Морозом записів майора президентської охорони Миколи Мельниченка розгорівся скандал із приводу можливої причетності до убивства Гонгадзе президента Леоніда Кучми.

Як Вітренко конкуруватиме з Паоло Коельо, чому судимості Януковича більше не повинні лякати людей, що спільного між Катериною Чумаченко та Миколою Мельниченком, хто з кандидатів збирається забрати в Порошенка "5 канал", що сказала Ющенку його мама, за що Зінченко пропонує дякувати Медведчуку - читайте про це у розділі "Української правди", присвяченому виборам президента.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування